С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Прическите, които остават в историята: Джейн Бъркин и нейният бретон

Велина Василева • 30.10.2018

Тази фризура определено е любима на момичетата

Прическите, които остават в историята: Джейн Бъркин и нейният бретон
 © GettyImages

Иконата на шика не само вдъхновява може би най-известната чанта в света, но и превръща прическата си в култова. Рошавият й бретон и неоформените кичури преминават с „Отличен“ теста на времето, преди всичко благодарение на своята семплост. Днес дъщерите на Бъркин – Лу Доайон и Шарлот Генсбург, продължават традицията и интерпретират по модерен начин косата на майка си. Но ако на пръв поглед прическата ви изглежда лесна, то тя всъщност не е. Да, текстуриращите спрейове и серумите срещу начупване ни дават надежда, че може да предизвикаме вътрешната си Бъркин, но всички знаем, че бретонът обикновено пада в плен на климатичните условия, независимо дали сте в София или Париж.

Модерната интерпретация

© GettyImages

Каролин Де Мегре

Тя написа книга за френския стил, а бретонът и текстурираните й дължини не само се превърнаха в нейна запазена марка, но й дават и пълни права върху онова, което наричаме парижки шик.

Джейн Бъркин, Каролин Де Мегре и техният бретон

Назад Напред

 


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът