С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

За моята коса, която от малка си мечтае да е... дълга

Десислава Найденова-Вичева • 05.08.2019

Впечатленията ми от Elseve Dream Long на L'Oréal Paris

За моята коса, която от малка си мечтае да е... дълга

Когато бях малка, имах коса дълга до кръста, с която много се гордеех. Преди да тръгна на училище в първи клас, майка ми ме заведе на фризьор, който ме подстрига късо, като момче. Първата ми голяма драма и очевидно дълбок белег в детската ми тогава душа.

Знаете ли колко важно е за едно момиче да има дълга коса? Е, не като на Рапунцел, но все пак – красива, жизнена, сияйна и достатъчно дълга коса, с която да се гордее. Всяко момиче мечтае за това. И никак няма да е преувеличено, ако кажа, че един от най-важните аксесоари на жената е именно нейната коса. Защото ако косата ни не изглежда добре, ако не е редовно поддържана, каквато и прическа да се опитаме да направим, каквото и да облечем, както и да се гримираме, няма да постигнем желания ефект.

След онова злощастно подстригване на 7 съм имала още две радикални промени от дълго към късо. По мое желание бяха те обаче. В последните години реших да не тормозя повече косата си, а вместо това да ѝ дам свобода и... дължина. И всичко беше наред, докато не ми хрумна да си направя кичури – от онези деликатните руси кичури, които, сливайки се естествено с косата, сякаш внасят светлина в нея. Освен това премахнах пластовете, за да получа геометричната права линия и огледалния блясък, които толкова много харесвам и които са си wow винаги. Т.е. етажиране, филиране, изтъняване и други подобни интервенции с ножица в краищата на косата са в миналото.

Но нали знаете, че за да се получи тази безупречна форма на не идеално права коса, трябва да включим в действие и някои не толкова щадящи уреди? Сешоарът и пресата, разбира се. Пресата е задължителна след всяко миене, преди всяко излизане. А аз мия косата си през ден, като имаше и период, когато я миех всеки ден.

Както сами можете да се досетите, руси кичури в комбинация с почти ежедневна преса бе нещо като малък ад за косата ми. Какво се случи с нея? Започна да се заплита в краищата, наелектризираше се, цъфтеше, накъсваше се, падаше. Изглеждаше тънка, хвърчаща, изтощена. Перфектната геометрична линия ставаше все по-трудно достижима, а подстригването на върховете – често и наложително. Като омагьосан кръг. Иначе насреща винаги беше добрият стар ластик за коса. Докато не открих Elseve Dream Long на L'Oréal Paris.

Може и да не ми повярвате, но ефект видях още първия път, когато ползвах възстановяващия шампоан и крема от серията. Косата ми буквално оживя. И това се видя именно когато я изправих с пресата.

Минаха три седмици и вече мога да отчета следните резултати: укрепнали краища, никакво цъфтене и накъсване, повече плътност, жизненост и блясък. А към Elseve Dream Long No Haircut крема съм абсолютно пристрастена! Той защитава косата при нагряване до 180°, т.е. никакви притеснения повече по отношение на пресата! А каква е формулата? Формулата е цял коктейл: растителен кератин, рициново масло и витамини, които, оказва се, заедно са способни на чудеса за моята коса. Защото тя от малка си мечтае да е... дълга.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE