Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

8 начина да подобрите собствената си увереност

Люба Вангелова • 11.01.2017

...и да се забавлявате с модата

8 начина да подобрите собствената си увереност
 © iStock

Когато става въпрос за стил, всеки знае с какви дрехи, цветове и силуети да бъде изграден и поддържан той. Но идва моментът, в който трябва да се чувствате добре, когато ги носите. Комфортът ви дава свобода да бъдете креативни, да се изразявате добре, да изградите собствен личен стил с лекота и да се забавлявате с модата. Често същите тези източници на информация като списанията и телевизията, сами залагат почти недостижими идеали за красота, които е невъзможно да следваме. А това крие риск от срутване на самочувствието на жената. Ето как в по-голямата си част модата и тенденциите може да будят недоверия.

Но има начин, без да изглеждате като модел, без да се обличате като съпруга на олигарх или като безделник блогър да изглеждате прекрасно 24/7 и да имате положително отношение към дрехите и гардероба.

8 прости съвета как да го направите.

1 | Спрете да чакате – започнете да се обличате както ви се иска.

Това е много важно! Винаги може да си намерите причина да не го правите – напълнели сте, в ремонт сте, студено ви е. Но животът ви не е в режим на задържане и трябва да се борите да постигнете целите си сега. Никой не чака произволен момент в бъдещето, когато изведнъж ще започне да се облича, както му харесва и както иска.

2 | Не смесвайте „любовните дръжки“ по тялото си със стила си.

Да сте мега красива не е гаранция за стил. И обратно – личният ви стил ще се подобри, ако добавите доза самочувствие и самоувереност. Това е в основата на външния ви вид.

3 | Забравете за „ласкателствата“.

Ако смятате, че дрехата или аксесоарът са във ваш стил – носете ги. Направете го, независимо от това дали ви кара да изглеждате по-слаби или подчертават недостатъците ви. Вашата „задача“ е да изглеждате така, както смятате за идеално.

4 | Не подражавайте на другите – развивайте свой стил.

Очевидно е прекрасно да се вдъхновявате от другите. Всеки го прави. Но, увлечени, ние подражаваме на „по-красивите и по-успешните“ сляпо и често не взимаме собствени решения за това как да се облечете. Когато се опитвате да подражавате на нечий друг стил, падате в капана на сравнението. Когато се сравнявате с някоя звезда, зад чийто гръб има цял екип професионалисти, само ще загубите. Самочувствието ви също!

5 | Освободете се от дрехите, които ви карат да се чувствате зле.

Ако се чувствате зле и се дразните всеки път, когато отворите гардероба си, време е да направите нещо. Бъдете безмилостни и се освободете от дрехите, които са ви прекалено тесни или прекалено износени. Запазете само дрехите, които ви правят щастливи.

6 | Подновете разговора с вътрешния си глас.

Обърнете внимание на нещата, които остават в мислите ви цял ден. Как говорите за себе си – с уважение или със съчувствие? Забележете кои отрицателни фрази повтаряте цял ден – време е да ги преобразувате в положителни. Особено когато говорите със и за себе си.

7 | Разширете своята комфортна зона парче по парче.

Мислете за комфортната си зона като за мускули. С малки стъпки може да се научите да бъдете по-уверени. Особено в гардероба си и стила си. Купете си нещо смело и екстравагантно – комбинирайте го с бейсик нещата в гардероба си. Стъпка по стъпка се осмелявайте и за други неща, без значение колко смели ви изглеждат към момента.

8 | Открийте модел на подражание, на който имате доверие.

Ние самите винаги сме си най-големите критици. Но това може да се промени – изберете си положителен образ от обществото и всеки път си представяйте какъв би бил неговия избор за стил. Така може би ще действате по-уверено.


В новия брой

Модел и актриса в Ню Йорк, красивата Александра днес е бушмен в Намибия