С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 цитата от майстора на ужаса Стивън Кинг

Тереза Восканян • 14.03.2019

На 14-ти март 2000 година Стивън Кинг става първият писател, публикувал свое произведение в Интернет. Водени от този факт сме ви подбрали някои от най-оптимистичните мисли на автора

10 цитата от майстора на ужаса Стивън Кинг

"Към миналото трябва да се отнасяме спокойно и безмилостно. Тези удари, които ни убиват нямат значение. Важни са тези, от които оцеляваме и продължаваме да живеем."

"Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него."

"Единственият начин да живееш е просто да живееш. Казвай си: „Аз мога да го направя", дори и да знаеш, че не можеш."

"Всичко, което може да ви накара да се смеете след 30 години, не е загуба на време. И си мисля, че това е нещо много близко до безсмъртието."

"Има сълзи, които трябва да бъдат изплакани, без значение колко е часът. Те просто потичат и изгарят всичко вътре в нас. Нещата винаги се свеждат до две алтернативи: здравата да се заловиш да живееш или здравата да се заловиш да умираш."

"Ние сме обречени винаги да си мислим, че е можело да се справим по-добре, даже когато получаваме всичко, което сме искали."

"Никой не е по-сляп от онзи, който не желае да вижда."

"Нещата винаги се свеждат до две алтернативи: здравата да се заловиш да живееш или здравата да се заловиш да умираш."

"Светът е перфектно балансиран механизъм от гласове и от звуци, изпълняващи ролята на колела и пружини, въображаем часовник, тиктакащ под загадъчен стъклен купол, който ние наричаме живот." 

"Мисля, че всеки един от нас, хората, е напълно уникален. Всеки със своята болка и със своите удоволствия и радости; никой друг човек не може да го разбере напълно или да изпита точно същите чувства."

Вашата мотивираща мисъл според зодията

Назад Напред


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион