С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Край на чувството за вина

03.05.2019

То идва от високо поставената от нас самите летва – перфектна майка, утвърден професионалист, блестяща съпруга...

Край на чувството за вина
 © iStock

Всеки път, когато се намираме под тези критерии, се чувстваме виновни. Обществото също осъществява натиск в стил: „Работещите майки никога нямат достатъчно време за децата си”. Освобождаването от чувството за вина е основен въпрос, около който се изгражда удовлетвореността от живота.

Как да го постигнем?

*Преразгледайте собствените си критерии, като се стремите да не се влияете от обществените нагласи.

*Стремете се да бъдете тази, която искате да бъдете, а не тази, която другите искат да видят.

*Не смесвайте отговорността с вината.

Хубава стойка на тялото

Тялото издава нашите чувства и нашите слабости. Приведените напред хора създават впечатлението, че са срамежливи и без самочувствие. С тялото си ние можем да изградим позитивен образ на собствената личност.

Как да го постигнем?

*Застанете в профил пред огледалото и изправете стойката си, като изтеглите шията и раменете нагоре, сякаш искате да пораснете. Отначало това положение ще ви изглежда не съвсем естествено, но постепенно то ще стане обичайно и тялото ще го „запомни”. Помогнете си, като си представите, че сте танцьорка или че сте привързана с въображаема връвчица към небето. Пробвайте да ходите с книга на главата – много ефикасно упражнение за подобряване на стойката.

*Прекарвайте колкото може по-малко време седнали, защото така се разваля добрата стойка. Говоренето пред хора е по-лесно в изправено положение на тялото – гласът е по-силен, жестовете са по-убедителни.


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE