С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Любимите цитати от книги за лятото

09.08.2018

Няма писател, който да не е облякъл в думи чувствата, които изпитва от горещите дни на лятото

Любимите цитати от книги за лятото
 © iStock

„Лятото беше вече на път. Джем и аз го чакахме с нетърпение. Лятото бе любимият ни сезон. То е спането на походно легло на верандата, или да се опитваш да спиш в къщата на дървото. Лятото има всичко прекрасно за ядене. То е хилядите цветове на пейзажа. Но най-вече, лятото беше Дил.“ – Харпът Лий, "Да убиеш присмехулник

„През ранния юни цвета на листата, стръкчетата и цветята избухва и всеки залез е различен.“ – Джон Стайнбек, "Зимата на нашето недоволство"

„Всичко красиво и магическо се случва между месеците юни и август.“ – Джени Хан, "Лятото в което станах красива"

„И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо.“ – Ейми Фрийдман, "Две лета"

И така със слънцето и разлистването на листата по дърветата, точно както нещата растат бързо във филмите, имах странното убеждение, че животът започва отново и отново с лятото!“ – Фр. Скот Фитцжералд, "Великият Гетсби"

Августовският дъжд: най-доброто от лятото си е отишло, а новата есен все още не е насътпила. Най-странното време. – Силвия Плат, "Журналът на Силвия Плат"

„Лятната нощ е като перфектна мисъл.“ – Уолъс Стивънс, "Къщата бе тиха, а свътът - спокоен"

© iStock


„Чудя се какво ли би било, ако живеехме в свят, където винаги е юни.“ - Дж. М. Монтгомъри, "Ан от острова"

„Когато тя си спомняше за лятото, беше точно за това лято. Когато се сещаше за любов, беше точно а неговата.“ – С. Дж. Карлтон, "Черешовата къща"

„Сутрешната жега вече се бе впила в стените, издигаща се от пода като призрак от отминало лято.“ – Ерик Томблин, "Ривърсайдско синьо"

„Зеленото беше тишината, мокрото беше светлината, месец юни трептеше като пеперуда.“ – Пабло Неруда, "100 любовни сонета"

„Когато хората отиват на почивка, те събличат домашната си обвивка, сякаш мислят, че могат да бъдат нови хора.“ – Ейми Фрийдман, "Морска промяна"

„Какво е хубавото на топлината на лятото без студа на зимата да й придава сладост“ – Джон Стайнбек, „Пътешествие с Чарли. В търсене на Америка“

Или може би да те гледам как се наслаждаваш на безгрижно лято докато се влюбваш беше онова, което преди всичко ме държеше извън болницата“ –Никълъс Спаркс, „Последната песен“

 


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион