С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Мамо, имам нова татуировка ... отново

Тереза Восканян • 12.06.2018

Моите три (сравнително) сполучливи начина да споделя с родителското лице за (сравнително) малките ми татуси

Мамо, имам нова татуировка ... отново
 © iStock

Годината беше 2013 ... или 2014? Бях втори курс ... или трети?

Така се случва, когато не си задавате важните моменти от живота във Facebook. 

Още от училище исках да се сдобия и с един фин, малък и символичен надпис и с времето, когато прецених, че философията ми не се е променила и цитатът продължава да е в синхрон с мирогледа ми, реших да си го увековеча. 

Записах си час при татуист, който преди това беше рисувал мои приятелки, и с нетърпение чаках заветния ден. 

Не беше трудно да намеря подходящия художник или да реша как ще изглежда татуировката, къде по тялото ми ще е разположена и т.н. Най-трудната задача беше, да измисля как ще съобщя на консервативните ми родители, че имам такава.


МАЛКА, НО ВАЖНА - 17 ИДЕИ ЗА МИНИ ТАТУИРОВКА


Но все пак го направих! За разлика от много приятели, които продължават да си крият рисунките по тялото от родителите си, и то много успешно, аз реших, че не искам цял живот да нося дрехи с дълги ръкави. 

 ПЪРВИ ОПИТ: "Ало, мамо ... "

Комуникацията с възрастните тогава ме беше научила на едно - постави ги пред свършен факт. Горда, с увито фолио около ръката и с прясното мастило под кожата си, реших че ще бъде удачно да споделя новината по телефона. Така щях да предотвратя момента с хвърлянето на олекотен предмет по моята посока. Не помня какви бяха точните ми думи, но рекацията не беше положителна. Имаше тишина, изругаване и ... натискане на червената слушалка от другата страна. 

Ок. Информацията достигна до реципиента. 

Вечерта ми бяха много сърдити у дома. Но след логическото обясняване, че татуировката ще си бъде на ръката ми цял живот и не могат толкова дълго да не ми говорят заради избор, който сама съм направила за себе си, нещата се промениха. 

ВТОРИ ОПИТ: Да седнем и да поговорим

Знаете, казват, че всяка следваща татуировка става все по-дръзка. Мина известно време, когато си наумих за втората си украска по тялото.

Тук вече си бях взела поука. Съобщих предварително на майка ми какво искам да си изрисувам. Обясних за символиката на татуса, защо ще изглежда така и какво значи тя за мен. Въпреки това, майка ми продължава да не я харесва и не изпуска момент, в който не да ми го натяква. Възприемам го като изравняване на резултатите - аз я изнервям с рисунките по тялото си, а тя с хейта си по една от тях. 

 

 

 

 

A post shared by Thérèsa Voskanyan (@thvoskanyan) on

 

 

ТРЕТИ ОПИТ: "Ало, мамо..." 

Ироничното при татуировките ми е, че никога не излизат толкова малки, колкото съм си представяла, че ще са. Последната ми, обаче, която си направих преди месец около Великденските празници, е наистина миниатурен контур. И не е на показно място.

При съобщаването на третата си татуировка, реших да се върна на добрия стар първи опит - обаждане по телефона.

Този път подходих небрежно и при разговора ни дадох само име на мазило, което да ми се купи от аптеката. Разговорът, който проведохме при повторното обаждане, когато майка ми вече беше разбрала за какво ще служи кремът, протече кратко и безболезнено с коментар от нейна страна:"Оф, нова татуировка ли имаш?". 

И въпреки всичко, процесът за съобщаване на всяка нова татуировка е винаги напрягащ. Надявам се, четвъртата да се възприеме по-добре, защото е в скорошния ми план график. 

Звездите и техните татуировки

Назад Напред


Според проучване в САЩ: 

Около 15% от възрастното население на страната има една или повече татуировки. Интересно е, че сред по-възрастните (от 40 до 56 години) само 10% от хората имат рисунки по себе си. Но ако говорим за младежта, то тенденцията там е съвсем различна. Според статистиката 33% (с други думи - всеки трети) от тези, които не са навършили 34 години гордо носят татуировките си. 

Няма причина тази цифра да намалява с течение на времето. Точно обратното, тату индустрия е в активно развитие. 

Според статистиката хората споделят пред учените в САЩ защо си правят татуировки:

- от желание да подобрят външния си вид, да станат по-привлекателни (това е потвърдено от 66% от анкетираните);
- да получат нов социален статус (отново около 66%);
- искат да се откряват от масата (33%);
- да се чувстват различни (33%).


 

 


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът