С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Оптимизмът на жълтия цвят в ежедневието ни

Тереза Восканян • 09.08.2019

Веселият яркожълт цвят символизира топли чувства и безгрижна радост

Оптимизмът на жълтия цвят в ежедневието ни
 © iStock

Жълтият цвят е често любим на хора, които са сръчни, остроумни, креативни. Те имат разумна самоувереност, честни са и са справедливи и притежават голяма доза оптимизъм.

В жълтите нюанси няма нито силната ярост на червеното, нито студеното безразличие на синьото. Този цвят привлича окото, а устните неволно се оформят в усмивка от напълно детското усещане за лекота, което той излъчва.

БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ

Можете дори да се каже, че жълтото в психологията играе ролята на формирането на независимия човек. Хората, които предпочитат този цвят, имат ясен начин на мислене, който им позволява винаги да бъдат себе си.

Психологията на жълтия цвят е доста проста - тя се обобщава в "трябва да бъдете себе си". Когато искате да носите жълти дрехи, всъщност вие искате да сте сигурни, че ще бъдете в хармония с външния свят.

Едно важно „но“ - никога не носете жълти нюанси по време на интервю. Така давате на отсрещния усещане, че искате да повлияете на неговото мнение. А защо не е удачно да носите този цвят, ако искате повишение в работата вижте тук

© iStock

Най-добрите стрийт стайл визии в жълто

Назад Напред

Този цвят принадлежи към "топлата" част на цветовеия спектър, но се намира на самата граница на активните цветове, в които са включени червеното и оранжевото. Следователно, стимулиращият му ефект е по-слабо изразен, действа тонизиращо, ободрява, но не натоварва физиологичните процеси.

Въпреки това, ободряващият ефект на жълтото е ясно видим тъй като той:

  • стимулира активността на нервната система, помага при апатия и депресия;
  • подобрява зрението;
  • активира моторните центрове;
  • повишава мускулния тонус;
  • леко намалява налягането;
  • оптимизира сърцето и дишането.

Не е очудващо, че когато сме заобиколени от жълтия цвят, ни се иска да се движим, да танцуваме и да подскачаме като дете.

Жълтото е просто един "празник".

© iStock

Интериор в жълто

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE