С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Скандалите у дома удължават... живота

Петра Денчева • 27.02.2019

Научете се да спорите с любимия така, че да има полза за връзката, а и за здравето ви!

И заживели дълго и щастливо?
И заживели дълго и щастливо? © iStock

Семейните караници са особено полезни за здравето. Нещо повече – те удължават живота ни, твърдят американски учени. Кайли Бураса и неговият екип от университета в Аризона изследват поведението на 192 двойки в продължение на 32 години.

Експертите се фокусират върху честотата на кавгите между партньорите и влиянието на споровете върху продължителността на живота.

С еднаква интензивност

Проучването стига до изводите, че семейните партньори, между които редовно избухват скандали, са с по-нисък риск от преждевременна смърт. Това обаче важи само за двойките, в които съпрузите се карат с еднаква интензивност.


МОЖЕ ЛИ ЕДИН МЪЖ ДА РАЗБЕРЕ ИЗЦЯЛО КАКВО Е ДА СИ ЖЕНА?


Ако единият от тях излива обвиненията си с крясъци, а другият сдържа яда си, рискът от преждевременна смърт се удвоява, защото конфликтът трудно бива решен и следват нови всекидневни стресови ситуации.

Как да спорите конструктивно и какво да избягвате по време на семеен скандал – вижте съветите на Джоузеф Грени, уважаван лектор, консултант и автор на бестселъра „Ключовите разговори“:

Семеен скандал? Бройте до 10!

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE