С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Топ 3 на техниките за „оцеляване” по празниците

28.12.2017

Предлагаме ви полезни съвети за намаляване на стреса и план за подготовка и прекарване на истински вълшебни празници сред семейството и приятелите си.

Топ 3 на техниките за „оцеляване” по празниците

Намалете домакинските задължения. Не губете време да обикаляте по магазините – опитайте да набавите някои неща по интернет или чрез доставка до дома. Почистете къщата основно преди да подредите коледната украса и ден преди празника минете набързо само с прахосмукачка. Обработете предварително някои от нещата за готвене – например задушете леко месо, опечете блатовете за тортата, и на следващия ден ще сготвите по-бързо. Разбира се, коледните меденки пригответе седмици преди празника – така цялата къща ще ухае на мед, карамфил и канела.

Отказвайте да свършите това или онова вместо друг, както и покани, които не са ви приятни. Не сте длъжни да давате подробни обяснения, кажете кратко и ясно “Съжалявам, но нямам възможност”. Така ще имате време и сили за себе си и любимите си хора.

Забравете за всекидневието, за да празнувате истински. Това обаче не означава да включите телевизора и да се откъснете от вашия свят. Според психолозите, хората, които се чувстват нещастни, прекарват 30% повече време пред телевизора в сравнение с тези, които твърдят, че са щастливи. А щастието е относително понятие – дефинирайте вашето, потърсете го около вас!

© iStock


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион