С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

193 милиона британски лири за частен будистки манастир в Китай

30.03.2016

Манастирът Тц Шан отвори врати за посещение

76-метрова статуя на богинята на милосърдието Гуан Ин
76-метрова статуя на богинята на милосърдието Гуан Ин © fredericlagrange.com

Преди около година в Хонконг отвори врати първият частен будистки манастир, който е построен от най-богатия човек в Азия - Ли Ка Шин. В манастира са разположени няколко грандиозни зали, както и 76-метрова статуя на богинята на милосърдието, направена от бронз. В манастира може да се отседне – в него са предвидени няколко ВИП стаи.

Манастирът е построен в стил на династията Танг и обхваща площ от 500 хиляди квадратни метра. Сумата за строителството му възлиза на 193 милиона британски лири, които са дарени от един от най-известните филантропи и най-богат човек в Азия, според индекса на Bloomberg за 2015 година - милиардерът Ли Ка Шин.

© fredericlagrange.com

В манастира има три статуи на Буда, които са покрити с 24-каратово злато. А статуята на богинята на милосърдието Гуан Ин спира дъха с размерите си, като се вижда от пристанището и от няколко съседни острова. Манастирът има капацитет да поеме около 400-500 човека на ден, но резервация трябва да се направи предварително. Забранен е е достъпът на туристически групи, за да се запази спокойствието на посетителите.

Частен будистки манастир в Хонконг

Назад Напред

Автор Люба Вангелова


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE