С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

#GirlSquad дестинации в Европа: Будапеща

Велина Василева • 04.11.2018

Унгарската столица е идеалното място за културен туризъм по женски

#GirlSquad дестинации в Европа: Будапеща
 © iStock

Ако с най-добрата ви приятелка сте зажаднели за мааалко повече култура и история, не се насочвайте веднага към Рим или Париж. Будапеща е вашето място! Вижте впечатляващата сграда на Парламента, докато плувате в някоя от лодките по спокойните води на Дунав. Оставете чара на Рибарския бастион да ви завладее и релаксирайте във външните термални бани Сечени, преди да се изкачите на върха на замъка Буда и да видите Статуята на свободата. Гледката... трудно е да се опише, трябва да се види.

Бонус: Задължително посетете т.нар. барове в руини. Тези заведения са сред запазените марки на Будапеща и представляват обезлюдени помещения със стари мебели, стени, нарисувани от креативни художници, музика на живо и много алкохол. Szimpla Kert е първият бар в руини, открит през 2001 г.

Красотата на Будапеща

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE