С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

#INSTAFOLLOW: Случайният свят на Уес Андерсън

Тереза Восканян • 15.04.2018

Един от най-вдъхновяващите акаунти в Instagram

#INSTAFOLLOW: Случайният свят на Уес Андерсън
 © @AccidentallyWesAnderson

Профилът @AccidentallyWesAnderson съдържа примери oт истинската архитектура и интериор, които сякаш са създадени за един от невероятните филми на режисьора Уес Андерсън.

Въпреки великолепния сюжет и зашеметяващия актьорски екип, филмите на американския режисьор Уес Андерсън очароват зрителите, преди всичко, с визуалните си компоненти - фантастични и умишлено театрални. 

© @AccidentallyWesAnderson

Оригиналният визуален свят на автора е съставен от почти симетрични сгради, избледнели интериори, сложни орнаменти и палитра в ретро стил. Стилът на Андерсън е повлиял не само на филмовата индустрия, но и на интериорния диазйн и модата. Подходът му е станал толкова значителен и разпознаваем, че дори може да повлияе на естетическото възприятие на цялото поколение.

Профилът @AccidentallyWesAnderson, зад който стои създателят - Уоли Ковал, израсна от тематичното заглавие на Reddit. Основателят иска не само да споделя снимки, но и да дава повече примери от истинската архитектура. Акаунтът редовно се попълва с работата на туристи и авантюристи от цял свят. Достатъчно е да поставите снимка със същия хаштаг, за да ви забележат и да споделят вашата фотография с последователите и феновете на Уес Андерсън.

© @AccidentallyWesAnderson

Известно е, че Уес Андерсън е в постоянно търсене на места из света и природата, където може да заснеме филмите си. Многобройните почитатели на режисьора събират самостоятелно примери от съществуващата архитектура, пейзажи и интериор за профила в Instagram. Тук са разположени интериори на стари хотели, европейски басейни, светли американски къщи, ретро вагони, въжени мостове и, разбира се, безкрайно красиви насипи и фарове.

© @AccidentallyWesAnderson

Вижте още снимки от популярния Instagram акаунт в галерията:

#INSTAFOLLOW: @AccidentallyWesAnderson

Назад Напред


В новия брой

В новия брой на ELLE сваляме и палтата, и маските!