С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Брюж

Петра Денчева • 26.02.2018

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво се е променило в белгийската столица на любовта!

Брюж, Белгия
Брюж, Белгия © iStock

Брюж, или Брюге, както местните произнасят столицата на белгийската провинция Западна Фландрия, е като град от приказките. Романтиката струи на всеки завой от неговия лабиринт с водни канали, павирани улици, разноцветни фасади и средновековни кули.

Ще се изненадате, но тук църквите и музеите са повече и от постоянните жители! Някога обаче Брюж бил столица на Бургундското херцогство и проспериращ европейски център. И неговият разкош от онези времена още си личи.

Ако сте тук за пръв път

83-метровата кула с камбанария „Белфорд“ се намира на главния площад „Маркт“ и предлага панорамна гледка към целия град. Полюбувайте се и на тази край Розенходкаай (Кея на броениците) – към обраслите в цветя и тревист мъх отсрещни фасади.

Кеят на броениците
Кеят на броениците © iStock
Кеят на броениците
Кеят на броениците © iStock

Ако се завръщате отново

Неслучайно Брюж е наричан Шоколадовата Венеция. Ще разберете защо, ако посетите неговия Музей на шоколада или някой от многото тясно специализирани шоколадени ресторанти, за да поглезите сетивата си с десерта на любовта.

Площад „Маркт“
Площад „Маркт“ © iStock
Площад „Маркт“
Площад „Маркт“ © iStock

За влюбените двойки

Всеки начин да обиколите града нашепва за любов – и на лодка, и в конска карета, и пеша, уловени за ръка от любимия по тесните улички. Не пропускайте да съзерцавате двойките лебеди в близост до пивоварната „Де Халве Маан“.

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Брюж

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE