С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Санкт Петербург

Петра Денчева • 18.03.2018

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво се е променило в руския еквивалент на Венеция!

Църквата „Възкресение Христово“
Църквата „Възкресение Христово“ © iStock

Има защо да го наричат Венеция на Севера! Със своите красиви катедрали, мрежа от водни канали, широки булеварди и уютни ресторанти, това е град, създаден за любов.

Но и град с богато минало, истории за царе, пищни дворци и музеи, включително и легендарния Ермитаж. Шедьовърът на Екатерина Велика, помещаващ се в Зимния дворец и още 5 великолепни сгради, е побрал една от най-големите колекции с европейско изкуство.

Ако сте тук за пръв път

Имайте предвид, че църквата „Възкресение Христово“ е най-сниманата църковна сграда в Питер, както жителите наричат града си с любов. Култов за влюбените е мостът „Поцелуев“ (Моста на целувките), в близост до Мариинския театър.

Не пропускайте и панорамната гледка от катедралата "Свети Исак"! 

Изглед от катедралата "Свети Исак"
Изглед от катедралата "Свети Исак" © iStocki
Изглед от катедралата "Свети Исак"
Изглед от катедралата "Свети Исак" © iStocki

Ако се завръщате отново

Припомнете си поезията на Пушкин, като посетите неговия апартамент – едно от най-старите жилища в града, запазено и до днес. Тук ще видите дори мастилницата на автора, написал римите на „Я вас любил“.

Отправете се и към още един интересен мост: Банковия! Намира се над канала Грибоедов и е малък, висящ, пешеходен мост, украсен с грифони (които реално са колоните, държащи въжетата му).

Банковият мост
Банковият мост © iStock
Банковият мост
Банковият мост © iStock

За влюбените двойки

Изживейте заедно романтиката на белите нощи, когато, независимо от часа, мрак така и не настъпва. Пикът им е от средата на юни до началото на юли.

Ако сте тук по това време, наблюдавайте от лодка или от брега вдигането на мостовете над Нева – традиция, която пуска движението на кораби по реката.

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Санкт Петербург

Назад Напред


В новия брой

В новия брой на ELLE сваляме и палтата, и маските!