С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Венеция

Петра Денчева • 02.03.2018

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво се е променило в италианската столица на любовта!

Мостът на въздишките от старите картички (в ляво) и днес.
Мостът на въздишките от старите картички (в ляво) и днес. © iStock

Виещите се канали и площадите в пастелни цветове, романтиката на гондолите по Канале Гранде и липсата на коли, вкусната пица и най-старата рецепта за горещ шоколад на кафене „Флориан“, а също и розовите залези над водата, превръщат Венеция в очевиден избор.

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Венеция

Назад Напред

Ако сте тук за пръв път

Непременно се запознайте с историята на муранското стъкло – един от символите на града. Родното място на това изкуство – стъкленият остров Мурано, е лесно достъпен с водния градски транспорт на Венеция. 

Бурано
Бурано © iStock
Бурано
Бурано © iStock

На североизток от остров Мурано пък е Бурано - квартал от четири свързани островчета, известен със занаятчийската изработка на буранска дантела и с къщите си, боядисани в ярки цветове.

Ако се завръщате отново 

Опитайте да се изгубите нарочно, за да откриете нови любими места и гледни точки към Кралицата на Адриатика. Откраднете си целувка по залез под моста „Риалто“ и се отправете на вечеря към някоя тратория с маса за двама.

Мостът "Риалто"
Мостът "Риалто" © iStock
Мостът "Риалто"
Мостът "Риалто" © iStock

За влюбените двойки

Не пропускайте Моста на въздишките – легендата гласи, че ако целунете любимия си пред него, ще останете заедно завинаги! Можете да разгледате моста и отвътре, като част от посещението в Двореца на дожите.


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени