С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Разгледайте музея на Джеймс Бонд в Австрия

Тереза Восканян • 08.06.2018

Над зашеметяващата пропаст на ски курорта Солден се открива грандиозна бункерна сграда 007 Elements - музеят на Джеймс Бонд

Разгледайте музея на Джеймс Бонд в Австрия

В 24-ия филм за Агент 007 "Спектър", една от най-вълнуващите сцени се провежда в австрийски ски курорт. На фона на снежнобелия връх, Джеймс Бонд участва в динамично преследване, включващо няколко SUV-та и компактни самолети.

В курорта Солден има впечатляващ ресторант Ice Q. Стъклената постройка играе ролята на болница и е мястото, където Джеймс Бонд се среща с главната героиня на филма. Собственикът на учреждението Якоб Фалкнер, гостоприемно приема групата от режисьори с едно условие - при завършването на снимките да отвори изложба на тема Агент 007.

Комплексът 007 Elements е една от творбите на архитектурното и кинематографично изкуство - има толкова много скрити места и конструкции - мечтата на всеки един таен агент. Основата на дизайна е избрана архитектура в духа на Тадао Андо. Целта е била да олицетворят аурата на Студената война и мрачната естетика на бункера.

ЕLEMENT 007 - Музят на Джеймс Бонд

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE