С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Романтиката на Квебек през зимата

Петра Денчева • 18.01.2019

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво можем да правим в един от най-старите канадски градове!

По улиците на квартал Льо Пети Шамплен
По улиците на квартал Льо Пети Шамплен © iStock

Столицата на едноименната канадска провинция е сред най-старите градове в Северна Америка. През 1608 г. френският мореплавател Самюел дьо Шамплен, избира днешния Горен град за разполагане на крепостта Сен Луи.

Романтиката на Квебек през зимата

Назад Напред

Освен укрепленията и цитаделата, старата част на Квебек сити, която е под закрилата на ЮНЕСКО, има още какво да предложи на романтиците – павирани улички, кокетни къщички, хотели и бутици с невероятна архитектура.

Най-големият зимен фестивал в света

Тук ежегодно в края на януари и началото на февруари се провежда и най-големият зимен карнавал в света, кръстен на символа на карнавала – снежния човек Боном. Локациите му са Авраамовите поля в центъра на града, коритото на река Сейнт Лорънс и няколко улици, декорирани в духа на фестивала.

Състезанието с канута
Състезанието с канута © iStock

Сред най-интересните атракции са конкурсът за ледени скулптури, двата нощни парада, шествията на приказни герои, състезанието с канута по реката и надпреварата с шейни с кучешки впрягове.

Ако сте тук за първи път

Старият град върху хълма, чиято височина можете да изкачите с фуникуляр, ще ви зарадва с паркове за любовни разходки и прекрасни гледки към река Сейнт Лорънс.

Канада, каквато не сте я виждали

Назад Напред

Докато сте горе, не пропускайте най-стария търговски квартал в Северна Америка – Льо Пети Шамплен. Посетете и целогодишния коледен магазин – за декемврийско настроение във всеки един ден от годината!

Ако се завръщате отново

Водопадът Монморанси, по-висок и от Ниагарския, е на няколко минути от Квебек и може да бъде разгледан от лифт.

Фронтенак (горе) и фуникулярът, с който се стига до него (в дясно)
Фронтенак (горе) и фуникулярът, с който се стига до него (в дясно) © iStock

За романтична нощувка заложете на двореца Фронтенак – прилича на замък от приказка на Андресен, а всъщност е първокласен хотел.

За влюбените двойки

Сгушете се един в друг, докато обикаляте града на карета, дръжте се за ръце, докато изпробвате уменията си на зимни кънки, или подправете любовта си с още сладост – с типичните кленови близалки, изработени върху чист сняг.

10 интересни факта за Канада

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE