С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Време за пътешествия: 6 страни, популярни през 2019

Тереза Восканян • 07.10.2018

Новите дестинации са в Латинска Америка, Азия и Близкия изток

Монголия
Монголия © iStock

Световната организация по туризъм (UNWTO) публикува Световния доклад за развитието на туризма през 2018 г. Експертите анализираха не само водещите страни в този сектор, но и онези области, чиято популярност се е разрастнала бързо през последните 2-3 години.

Експертите назоваха за едни от най-бързо развиващите се туристически страни - Монголия, Уругвай, Парагвай, Оман, Бутан и Сейшелите.

Новите дестинации на 2019: МОНГОЛИЯ

Назад Напред

МОНГОЛИЯ 

Броят на туристите в Монголия е нараснала с 16,1%. Най-често посещаван е Надом - традиционен ежегоден летен фестивал, където местните се състезават в различни видове спорт и борба. Въпреки че начинът на живот на монголците все още е номадски, младото поколение създава модерна атмосфера в столицата Улан Батор.

Новите дестинации на 2019: УРУГВАЙ

Назад Напред

УРУГВАЙ

Въпреки факта, че Аржентина и Бразилия все още са лидерите на туризма в този регион, притокът на туристи в Уругвай се е увеличил с 21%. Жителите на другите континенти са привлечени от острова Хосе Игнасио, който се е превърнал от рибарско селище в луксозен курортен град. Друга популярна дестинация е Монтевидео, крайморски град с забележителна неокласическа архитектура.

Новите дестинации на 2019: ПАРАГВАЙ

Назад Напред

ПАРАГВАЙ

Въпреки, че страната е изолирана,  притокът на туристи в Парагвай се е увеличил с 17,5%. Най-често хората идват тук, за да видят водопадите Игуасу, но все повече туристи има и в столицата - Асунсион, която е с колониални сгради, зелени площи и релаксираща атмосфера.

НОВИТЕ ДЕСТИНАЦИИ НА 2019: ОМАН

Назад Напред

ОМАН

Тази държава от Близкия изток е популярна дестинация за любителите на пътешествията от 2016 година. В Оман има 20% годишен скок на туризма. Какво го прави толкова специален? Ярките бели сгради, богато украсените джамии и оживените базари.​

Бутан - държавата, която си има Министерство на щастието

Назад Напред

БУТАН

Вече сме ви разказвали за една от най-щастливите страни в света, която същот така е една от най-бързо развиващите се туристически страни - с 21% увеличение от 2016 година. Извисена в хималайските планини с многобройните си луксозни курорти, Бутан е истински райски кът.

Новите дестинации на 2019: СЕЙШЕЛИ

Назад Напред

СЕЙШЕЛИ

Тази африканска островна страна, където принц Уилям и Кейт Мидълтън прекараха медения си месец, е посетена над 15% от 2016 насам. Причината? Световната ограгнизация по туризъм твърди, че това се отдава на "повишената въздушна свързаност", т.е. - вече има полети без прикачване от Дубай и Пекин.

 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE