С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Добре дошли във века на sexless революцията

Велина Василева • 07.11.2019

Хората днес почти са се отказали от секса. И това не е никак, ама никак хубаво

Добре дошли във века на sexless революцията
 © iStock

Кой би могъл да предположи, че ще дойде момент, в който на романтична среща вместо да си пускаме ръце под масата, ще си снимаме чиниите? И след това ще следим колко лайка ще получи постът ни в Instagram. А сексът? Страстта между половете намалява и причината за това не е възрастта. Причината е, че ние, хората, сме се променили.

Не, благодаря!

Проучване, проведено в Япония, показва, че 1/3 от населението на страната са напълно безразлични към секса. Почти 40% от жителите на Страната на изгряващото слънце на възраст между 16 и 49 години не са правили любов повече от месец.

© iStock

Американски изследвания пък разкриват, че днес всеки пети възрастен човек в света живее, без да прави секс. В САЩ 5% от населението на възраст между 20 и 50 години никога в живота си не са правили любов. Американският център за контрол и профилактика на заболяванията обобщава, че милениалите имат много по-нисък интерес към секса, отколкото родителите им – от 5300 младежи, участвали в допитването, 28% никога не са имали интимна близост, тъй като се притесняват от болести, предавани по полов път, или се оплакват от липса на време заради учене, работа, тренировки, музикални уроци, социални мрежи и компютърни игри.


ЕДНА ГОДИНА И СЕКСЪТ СТАВА СКУЧЕН


Може би ще се запитате защо ни интересуват Япония и САЩ? Интересуват ни, защото те са държавите, символ на прогреса на човечеството и на технологиите. Тяхното отношение към секса е показателно за това, което се случва днес във всички големи градове по света – хората просто не искат да правят любов. Човечеството възприема sexless философията.

Секс еволюция

© iStock

Основната причина за намаленото либидо са социалните фактори – в общество, в което всичко трябва да бъде практично, половият живот стана непрактичен. В книгата си „Секс еволюция. XXI век“ австрийският доктор на медицинските науки Вернер Бахман казва: „Най-големите проблеми са скуката и липсата на сексуално желание. Днес хората имат всички социални и физиологични фактори да правят дори повече секс, но това не ги влече. Особено трудно е положението при мъжете. Тревожността, от която страда съвременният мъж, не зависи от размерите на члена или качеството на ерекцията и не се поддава на медикаментозно лечение. Той трябва да изработи нов стил на общуване с еманципирани и образовани жени, да преодолее остарелите стереотипи, според които мъжът е най-важен“. Според Бахман основните трудности, с които ще се сблъскват в личния си живот хората на XXI век, не са сексуални, а комуникационни – чувството за самота, потребност от саморазкриване, любов и интимност.


МОГАТ ЛИ ЩАСТЛИВИТЕ ОТНОШЕНИЯ ДА СЕ ИЗМЕРЯТ С БРОЯ НА ОРГАЗМИТЕ?


 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE