С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

На практика: как да се отпуснете преди секс

Велина Василева • 13.06.2019

Следвайте тези 5 стъпки

На практика: как да се отпуснете преди секс
 © iStock

Предлагаме ви да следвате няколко кратки, но съдържателни съвета, които ще ви помогнат да се отпуснете преди секс. За тази цел ще трябва да се научите как да медитирате. Ето нашите 5 точки:

1. Намерете тихо място, седнете в поза лотос и затворете очи.

2. Фокусирайте се върху дишането си, което трябва да бъде дълбоко, от корема. Задържайте дъха си за няколко секунди, преди да издишате. Повтаряйте това упражнение в продължение на 5 минути.


МОЖЕ ЛИ МЕДИТАЦИЯТА ДА НИ ПОМОГНЕ ДА СТИГНЕМ ДО ОРГАЗЪМ?


3. Когато умът ви блуждае или искате да се откажете от медитацията (защото има голяма вероятност това да се случи), се фокусирайте отново върху дишането си. Понякога броенето наум помага, а другият вариант е да започнете да се вслушвате в звуците, които издавате при вдишване и издишване.

4. Това дълбоко фокусирано дишане ще ви помогне да балансирате своето ин (вдишване) и ян (издишване) и да откриете духовния си център. Освен това то ви помага да стимулирате сексуалния център в долната част на корема, познат като dan tien. Така че, когато сте наясно с усещанията си там, ще можете да заредите и своята сексуална енергия.

5. Увеличавайте времето за медитация всеки ден и се заредете с положителни мисли към себе си, но и към партньора си.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE