С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Правилата на секса за сдобряване

Петра Денчева • 26.01.2018

Той, оказва се, работи само при мъжете. За нас е по-важно... извинението

Правилата на секса за сдобряване
 © iStock

Двата пола имат съвсем различни представи за сдобряване след скандал с половинката. За мъжете най-добрият вариант наистина е сексът, докато жените предпочитат откровеното извинение, потвърди проучване на американския университет „Бъкнел“ в Пенсилвания.

Обяснение за разминаванията

„Мъжете са най-доволни, ако правят секс за сдобряване с партньорката. За тях това е знак, че тя още е достъпна за интимни ласки и не смята да сложи край на връзката“, коментира ръководителят на проучването проф. Джоел Уейд.

„Жените нямат сексуални очаквания към мъжете, а държат на формалното извинение, по възможност придружено със сълзи в знак на разкаяние.“

Жените държат на извинението.
Жените държат на извинението. © iStock

Обяснението на разминаванията при двата пола е, че жените обръщаме повече внимание на емоциите на партньора след скандал.


                7 ФРАЗИ, КОИТО МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ РАЗБИРАТ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН


Според експертите, ние подсъзнателно приравняваме времето, отделено от половинките ни за обсъждане на причините за спора, с ангажираността им като настоящи или бъдещи родители. Нещо като сигнална лампичка за това, дали имаме шанс за стабилно семейство.

Най-важните правила

Не прибягвайте до секс за сдобряване, преди да сте стигнали до консенсус – иначе само отлагате разговора, след което се връщате към разочароващата действителност.

Не очаквайте, че проблемът е решен от само себе си – само защото сте правили секс, не означава, че всичко е приключило. Сексът само може да ви сближи.

Не продължавайте спора в спалнята – оставете разбора на конфликта за малко по-късно и в никакъв случай не го правете под чаршафите.

Оставете разбора за по-късно.
Оставете разбора за по-късно. © iStock

Не правете секс просто напук – ако използвате секса, за да дразните и владеете партньора си, оръжието ви постепенно ще изгуби силата си.

Не използвайте секса за прошка – това не е инструмент, който с правилните бутони винаги работи. Сексът е само временно решение, останалото е въпрос на комуникация.

Не разчитайте само на сдобряващия секс – ако това е единственият секс, който правите, ви очаква много работа върху чувствата и уважението във връзката.  


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE