Преминете към основното съдържание

5 навика, които ще ви помогнат да сте винаги във форма

Превърнете ги в начин на живот и ще се изненадате от ефекта
© iStock

Може би често се чувствате сякаш в безизходица – правите каквото трябва, за да бъдете във форма и здрави, но резултатите така и не идват. Защо не се получава? Всеки си е задавал този въпрос поне веднъж. Макар че не трябва да очаквате магическо отслабване веднага след като започнете да се храните здравословно и да тренирате пълноценно, има някои неща, които ще улеснят значително усилията ви в постигането на добра форма.

Тези пет навика ще ви помогнат да влезете бързо във форма и да я поддържате лесно винаги.

#1. Не се страхувайте от физическо натоварване.

Ако искате да извлечете максимума от вашата тренировка, съсредоточете се върху интензивността. Тренировката трябва да е бърза и фокусирана – това ще ви помогне повече от бавните и умерени тренировки. Максималната ефективност изисква да сте потни и задъхани.

#2. Фокусирайте се върху упражнения за цялото тяло.

Клякания, бърпии, лицеви опори – включете всякакви кардио упражнения, които ще ви помогнат да тренирате цялото тяло, а не само изолирани мускулни групи. Този вид тренировки са по-функционални както за тялото ви, така и за движенията ви в ежедневието и за кондицията ви.

#3. Правете повече изометрични упражнения.

Това са упражнения, при които използвате тежестта на собственото си тяло само и следвате неговите естествени движения. Включвайте и натоварващи упражнения като спринтове, напъди, скокове на дължина – така ще издължите мускулите и ще изгорите мазнините.

#4. Поставете си цели.

Дори и крайната ви цел е да отслабнете с 2-3 кг, това действа мотивиращо, което се отразява върху крайния резултат. Независимо дали целта ви е да направите първата си стойка на ръце или да изпълните перфектно някоя йога асана или да направите 100 бърпии, редовното полагане на усилия за това ще ви създаде навици, които ще превърнат здравето и добрата форма в приоритет в живота ви.

#5. Спрете с извиненията.

Това е най-добрият навик, за да поддържате ритъма на тренировките си и да постигате целите си с лекота.

Няма никакво значение дали имате лесен достъп до фитнес център или тренирате у дома, или имате само 15 минути на разположение. Винаги може да имате пълноценна тренировка, ако настроите ума си за това.

Следвайте тези 5 прости правила и ще се изумите колко бързо ще влезете във форма. Не само – ще се чувствате в кондиция всеки ден! И няма да имате повече извинения да не бъде така!

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser