Преминете към основното съдържание

5 правила за „умна“ тренировка

Задължително вкючете и работа с мисълта
© iStock

За да не хабите енергията си в хаотични движения, които няма да ви доведат до търсения резултат, има някои конкретни правила, с които трябва да се съобразявате.

Ето как да тренирате „умно“.

#1. Изберете си полиартикуларни упражнения – това са такива упражнения, които включват активирането на всички мускулни групи. Такива упражнения са тяга, клекове, напъди, повдигане с щанга.

#2. Възстановявайте се пълноценно. Добър сън, витамини, правилно хранене – всичко това ще ви помогне да се сдобиете с отлични резултати и ще направи мускулите ви възприемчиви.

#3. Настройте мисленето си за успех. Нищо не се постига лесно. Понякога може да нямате сили да вдигате тежести и да усещате емоционална празнота. Но само защото се самосъжалявате, няма да спечелите. Мисленето ви може да ви помогне да постигнете фантастични резултати.

#4. Не чакайте да ви „погалят по главата“. По-скоро ще се опитват да ви покажат, че не сте толкова добри, колкото си мислите. Слушайте само вътрешния си глас и му се доверявайте. Именно вие може да направите това, което искате, а не другите.

#5. Не се отклонявайте от плана си! Ако сте си поставили за цел да не се докосвате до сладко за една седмица, може да изнемогвате, но спазвайте обещанието си. Трябва да можете да се доверявате на себе си. Всеки може да бъде слабохарактерен. Но се опитайте да докажете на себе си, след това и на другите, че може да постигнете целите си. Започнете с шоколада.

Автор Люба Вангелова 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser