Преминете към основното съдържание

5 упражнения, които са по-ефективни за формата ви от бягането

Съвсем лесно може да ги правите у дома
© iStock

Повечето хора смятат, че бягането е най-добрият начин да влязат във форма. Без съмнение бягането има огромни ползи за здравето и за добрата визия. Но има значение какъв ефект търсите – да отслабнете, да оформите мускули, да тонизирате тялото си. Освен бягането, съществуват няколко натоварващи упражнения, които носят изключително добри резултати за формата ви.

Така че, ако не сте от най-големите фенове на движението, тези упражнения може да станат основа на тренировката ви за добра форма.

1. Бърпии

Това е невероятно упражнение за цялото тяло, което наистина ще ви остави без дъх и потни. Да направите 100 бр. Е истинско предизвикателство. Когато правите бърпии, опитайте се да се съсредоточите върху центъра на тялото си и да го запазите силен и стегнат.

2. Високи колене

Тези подскоци изискват издръжливост и осигуряват изгаряне на много калории. Това изометрично упражнение е изключително ефективно за мускулите на краката и може да го правите у дома. Опитайте се да направите възможно най-много подскоци, преди да спрете за почивка. Уврете се, че повдигате коленете си оптимално към гърдите. Високите колене са чудесна алтернатива за бягане на място.

3. Скачане на въже

Много спортисти включват скачането на въже като рутинна част от тренировката им. Благодарение на това упражнение се едновременно се горят калории и се работи за издръжливост. Опитайте се да смесвате обикновените скокове с въже с такива с високи колене и двойно превъртане на въжето.

4. Патешки подскоци

Те са вариант на високите колене, но по-труден. Важно е за патешките подскоци да се опитате да държите краката си заедно по време на изпълнение на упражнението.

5. Дълъг скок

Това упражнение е типично за тренировките по лека атлетика. След него ще се чувствате уморени, но ще усещате мускулите на бедрата си издължени и стегнати. Направете три серии по 20 подскока. Ако у дома пространството ви е малко, сменяйте посоките на всеки скок.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser