Преминете към основното съдържание

6 тайни как гърдите ви да останат стегнати при отслабване

Този въпрос си задава всяка модерна жена
© iStock

„Как да запазя бюста си, докато отслабвам?“ Това може би е един от най-често задаваните въпроси в търсачката на Google. В основата на женските гърди са млечни жлези и подкожна мазнина. Мускули в тях почти няма, освен големия гръден мускул, към който са прикрепени полушарията на бюста. Но той не влияе на формата на гърдите ни най-малко. Тя зависи от много фактори, в основата на които са генетика и еластичност на съединителната тъкан. Освен това у всяка жена съотношението между мазнината и млечните жлези е различно.

Жени, при които гърдите са съставени от повече млечни жлези, а от по-малко подкожна мазнина, се приемат за щастливки. Но повечето жени усещат отпускане на бюста по време на отслабването.

Не можем да измамим природата, но можем да имаме предвид някои неща, за да намалим загубите по пътя на постигането на красота.

#1. Не отслабвайте рязко.

Ако искате да запазите красивите си гърди, забравете за диети, които ви обещават да свалите 10 кг за 10 дни. Отслабването трябва да бъде здравословно във всички случаи, което означава постепенно. Дори и да сте изключили мазнините от менюто си, трябва да оставите полиненаситените мазни киселини Омега-3, които се съдържат особено в лененото масло. Това позволява да запазите еластичността на кожата.

#2. Дръжте тялото си изправено.

Освен, че така фигурата ви изглежда красива, тренирате мускулите на гърдите си, които са постоянно в полустегнато състояние.

#3. Правете специални упражнения за гърди.

Дори и да не обичате спорта, задължително отделяйте ежедневно по 20 мин за упражнения, които да са насочени към поддържане на гръдните мускули. Това е задължително по време на период на отслабване.

Много ефективни са лицевите опори, като е добре да държите дланите по-раздалечени от ширината на раменете си. Освен това ефект има и упражнението „молитва“ - сложете долепете дланите си една в друга и ги натискайте силно. Задръжте така за около една минута.

#4. Използвайте спортен сутиен.

Това е задължително условие по време на спортуване. В никакъв случай не тренирайте със сутиен с банели.

#5. Съвет към кърмещите майки.

Докато кърмите, не се навеждайте към бебето, а го повдигайте към гърдата си. Поставете възглавничка под него, за да ви е по-лесно. Всяко опъване (дори и най-нежното и минималното) може да доведе до разтягане на кожата.

#6. Използвайте коригиращо бельо.

Ако след отслабване гърдите все пак са загубили формата си и предишния си обем, купете си коригиращо бельо, което да минимизира този недостатък.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser