Преминете към основното съдържание

Как да имате идеалното дупе

Предлагаме ви няколко изпитани метода за хранене и тренировка
© iStock

План за действие

#1. Поставете си цел и срок за реализацията й.

#2. Открийте мотивация – за какво ви е да го правите?

#3. Хранете се рационално – ако не се съобразявате с това, нищо няма да постигнете.

#4. Тренирайте с опитен инструктор.

#5. Следвайте програма за тренировки и хранене.

#6. Посещавайте СПА процедури – Кожата ще стане по-еластична и мека, а самата процедура ще бъде награда за усилията ви.

Тренировки

За да постигнете целта си, трябва да посещавате залата най-малко три пъти в седмицата поне за по 2 часа. При този ритъм само за един месец ще забележите първите резултати – апетитни форми. Най-добре е да имате индивидуално изготвена програма, тъй като универсалните рядко дават търсения резултат. Със същия успех може да намирате сами видео тренировки в интернет и да тренирате у дома. Това е възможно, само ако имате съвсем лесно постижими цели. Когато целта е по-голямо предизвикателство, т.е. имате доста работа, за да постигнете перфектното дупе, означава, че ви е нужен индивидуален план за хранене и тренировки.

Но ако въпреки това все още желаете да тренирате самостоятелно, може да правите примерно по 100 клека на ден, както и напъди. Условието е да го правите всеки ден. Добре е да се качвате по стълби, да правите джогинг и други подобни упражнения, които стягат и оформят бедрата. Карането на кънки също е добър начин за стягане.

Основното, което трябва да запомните, е, че без физическо натоварване (понякога доста сериозно) няма да видите перфектните си апетитни форми. Трябва да комбинирате грамотно натоварването: кардио със силови упражнения, кардио с разтягане, силови със стречинг, йога, плуване и т. н. Нека основата бъдат упражнения, насочени към постигане на приоритетната ви цел, а допълнителните да бъдат тези, които са ви приятни.

Хранене

Няма нужда да спазвате строги ограничения! Рационално хранене означава правилно комбинирано и с полезни продукти. Това е съчетание от необходимите за пълноценната дейност на организма храни, които осигуряват правилното му функциониране. Те включват балансирано съдържания на мазнини, белтъчини и въглехидрати. Всяко ограничение може да провокира проблеми със здравето, особено, ако е комбинирано със сериозни физически натоварвания.

Планът за хранене трябва да бъде съставен не от треньора, а от диетолог. Повечето комбинации от храни трябва да се приемат през първата половина на деня, час и половина-два преди тренировка и най-малко половин час след тренировка. През нощта изобщо не е добре да се яде, особено ако става дума за бързи въглехидрати (сладко, тестени, алкохол).

Що се отнася до протеиновите шейкове – не е задължително да ги приемате. Тези коктейли по правило помагат за изграждането на мускулна маса и се добавят към менюто в случай на нужда.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser