Преминете към основното съдържание

Мисия „стройни крака за пролетта“ стартира

Дългите и стройни крака са еталон за красота в съвременния свят. И не само – добре оформените крака са знак за добра физическа форма и здравословен начин на живот. Ако природата не ви е дарила с това богатство, не се отчайвайте – всеки може...
© iStock

Дългите и стройни крака са еталон за красота в съвременния свят. И не само – добре оформените крака са знак за добра физическа форма и здравословен начин на живот. Ако природата не ви е дарила с това богатство, не се отчайвайте – всеки може да постигне невероятни резултати с физиката си. Вярно, възрастта взима свето – мускулите се отпускат, а стройността изчезва. Освен упражненията, начинът на хранене е другата важна част от програмата за извайване на краката.

На първо място ще ви е необходимо търпение и упоритост. Масажът и антицелулитните кремове ще помогнат. Познатият съвет за качването по стълбите вместо с асансьора е полезен не само за стягане на мускулите, но и за сърдечно-съдовата система – така тренирате сърдечните мускули всеки ден и ги укрепвате.

Системното мускулно натоварване позитивно въздейства на организма и помага на мускулите на краката да са тонизирани. Ако правите упражнения у дома, старайте се да ги изпълнявате старателно. Опитвайте се да поддържате бързо темпо в продължение на половин час, след като направите почивка, направете още една серия от половин час. Отличен начин да правите кардиотренировка, без да излизате от дома си, е велотренажор. Има голям шанс да не го използвате за закачалка за дрехи.

Разхождайте се повече на свеж въздух – за тази цел е важно да имате удобни обувки. Вместо леко бягане, може да правите бързо ходене. Използвайте максимално вариантите за движение.

Променете храненето си. Спортистите използват термина „сухо“ хранене. Това е, когато от менюто на практика се изключват всички прости въглехидрати. Такива са сладките храни, тестените изделия, както и всички, които съдържат брашно. Намалете консумацията и на мазни храни.

Най-добрите спортове за оформяне на крака са плуване и тичане. Но е добре да добавите масаж или хидромасаж. Водата изобщо помага на краката да се оформят тънки и стройни, премахва мазнините лесно. Антицелулитният крем ще помогне да премахнете мазнините в определените зони – обикновено това е зоната на бедрата и над коленете. Но е необходим разбира се комплексен подход към този проблем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още по етикети

спорт , добра форма
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser