Преминете към основното съдържание

Основното упражнение за лятото: изпълнявайте го правилно

Сигурни ли сте, че натоварвате задната част на краката и дупето?
© iStock

Клякането е най-лесният и ефективен начин да оформите сексапилни задни части и бедра. Но дори и за най-простото упражнение се изисква правилна техника. Ето кои са ключовите моменти в правилното изпълнение на клякането.

Поставете краката на ширината на раменете, като стъпалата трябва да са успоредно един на друг. Изправете се и протегнете ръце напред. Клекнете и се спрете в момента, в който сякаш ще седнете на стол, пренасяйте тежестта върху петите. Това ще ви позволи да избегнете натоварването върху коленете. Клякайте достатъчно ниско, за да задействате мускулите на задните части, но не прекалявайте, за да не допуснете травма. Помнете: гърбът трябва да остане изправен. , а главата изправена, сякаш дърпа гърба нагоре. По време на клякането напрежението трябва да се усеща в задните части, като разтваряте коленете и стъпалата леко встрани.

Изправяйте се, като не отделяте пети от пода и като напрягате бедрата, с изправен гръб и раздалечени колене и стъпала. Вдишайте докато клякате, издишайте докато се изправяте. Първите клякания изпълнявайте бавно, за да отработите техниката. След като се почувствате комфортно, ускорете темпото. За допълнително натоварване може да комбинирате изправянето с подскок.

Започнете с 3-4 серии от 15-20 клякания. С всяка следващата тренировка, увеличавайте броя на кляканията и по желание добавяйте допълнителна тежест.

Автор Люба Вангелова

Още по етикети

спорт , добра форма
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser