Преминете към основното съдържание

Пътеката за бягане не е панацея за отслабващите

Вижте кои трикове ще ви помогнат да увеличите ползата от тренировката ви в спортната зала
© iStock

Между слънчевите и дъждовните дни, които правят пътеките в парка кални, фитнес залата и бягащата пътечка все още са алтернатива за спортуването. Да, там има пулт, с помощта на който може да контролирате процеса и да правите тренировката си доста по-лесно, което е изкушаващо. Но не се „продавайте евтино“! Предлагаме ви няколко съвета за това как да запазите качеството си на тренировка в залата и да извлечете максимума от нея.

ЗА ДА ИЗГОРИТЕ ПОВЕЧЕ КАЛОРИИ

Тренирайте интервално: бягането е чудесно за една дълга тренировка, но ако нямате време за такава, включвайте скоростни кратки интервали като редувате няколко минути тичане с умерени темпове с няколко минути висок темп, дори спринт. Така ще изградите издръжливост и сила, да не говорим, че интервалното тичане доказано изгаря мазнините в коремната област. Постепенното увеличаване на скоростта на бягането по време на тренировка помага за по-бързото изгаряне на калории. Започнете с бързо ходене и на всеки две до пет минути увеличавайте темпото.

ЗА ДА УКРЕПИТЕ МУСКУЛИТЕ СИ

Използвайте функцията за повдигане на наклона на бягащата пътечка. Това ще помогне за тренирането на мускулите на бедрата и прасците. Скоро ще забележите натрупване на лека маса в долната част на тялото си. По-бавното темпо и по-големите крачки тип напъди ще помогнат за извайването на целите крака. Ако използвате и горната част на тялото, докато тичате (с различни движения по време на бягането) ще тонизирате бицепсите, трицепсите и раменете. Може докато тичате да държите дъмбели с тежест 0.500 г.

ЗА ДА УВЕЛИЧИТЕ СКОРОСТТА

Ако искате да увеличите скоростта на бягането си по принцип, правете го постепенно на всяка тренировка. Темпото трябва да е по-бързо от нормалното за вашето тичане, но да се чувствате комфортно през цялото време. След като загреете мускулите си, настройте темпото малко по-бързо от нормалното ви и го задръжте до края. Много ефективен вариант е да разделите тичането си на две части: през втората част тичайте с много по-бързо темпо, отколкото през първата. Не ви се вярва, но тялото ви ще запази енергията ви от първата половина на времето на тичането и затоплените ви вече мускули ще поддържат комфорта на тялото ви с по-бързото темпо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser