С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Спорт според целта: отслабване

Велина Василева • 21.05.2019

Опитайте босу

Спорт според целта: отслабване
 © iStock

Името босу (bosu на английски) всъщност е абревиатура и означава Both Sides Up или Both Sides Use, тоест може да се използва и от двете страни. Не откривате смисъл? Такъв винаги има и той се крие в задължителния за босу двустранен тренажор за баланс. Той представлява полукълбо с една равна и с една изпъкнала мека част, на които човек стъпва, сяда или се опира.

© iStock

Да се пази равновесие върху този тренажор е задача с повишена трудност, в която се включват всички мускулни групи на тялото. Самите упражнения са разнообразни – взаимствани са от йогата, степаеробиката или танците и с тях се постига бързо и ефективно отслабване, развива се пластичността, стабилността и добрата координация. Като бонус ще получите и подобряване на стойката. Пробвайте и ще се убедите! 

© iStock


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE