С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Лошите момичета носят дълбоки деколтета, добрите – дълги рокли, а умните...

Константин Стойнов • 28.03.2019

Какво момиче сте? А какво искате да бъдете? Между визията на доброто и лошото има цяла модна вселена

Лошите момичета носят дълбоки деколтета, добрите – дълги рокли, а умните...

„Тялото е сътворено за да бъде гледано, а не покривано“ - Мерилин Монро

Русият сексимвол, завещал ни тази фраза, е всичко друго но не и добро момиче. Провокативно поведение, провокативни снимки и дълбоки деколтета. И колкото по-надолу, толкова по-добре!

А сега, без да вадим сантиметъра, да видим какви са измеренията на моралните стойности в модата днес.

Както повечето неща в живота и това се оказва относително.

Деколтетата щедро разкриващи плът са все така актуални и през 2019-та, а най смелите „пълзят застрашително“ към линията на талията. Виждаме ги в колекциите на Prada, Saint Laurent, Stella McCartney. Рискът да бъдете обвинена в непристойно поведение е далеч по-малък отколкото през 50-те. Но трябва да сте наясно в едно – лошите момичета виреят добре предимно в мъжка среда. Така че, изберете дълбоко деколте за среща и далеч по-скромно, ако ще бъдете представяна на майката на настоящата ви половинка.

Големи момичета сте и знаете, че всеки сантиметър е решаващ. Нали?

Деколтетата с щедра гледка за пролет-лято 2019 г.

Назад Напред

За добрите момичета и дължините на роклите

Слава Богу, морална полиция вече не съществува по нашите ширини, но клишето, че колкото по-дълга е полата или роклята, толкова по-добра сте, все още не излиза от мода.

От покрити колена, та чак до скрити глезени, роклите за пролетта и лятото съществуват и с такива дължини. Спортни, елегантни и за официален повод – дългите рокли винаги са на линия.

Но да не се заблуждаваме!

И тази "доброта" е относителна – игриви детайли, като пера при Dries Van Noten или акцентиране върху талията с колан-цвете – Marc Jacobs са достатъчни, за да избягате от образа на скучно и послушно момиче. А доста често пърхащата с мигли доброта, се оказва най-болезнена.

Най-зашеметяващите дълги рокли на сезона

Назад Напред

Умните момичета знаят как да балансират между двете крайности

Голите гърбове са ефектът УАУ!

Легендата твърди, че голямата им слава идва благодарение на холивудските кинодиви от 30-те. След опитите да бъде намалена драстично дълбочината на деколтета от страна на американската филмова цензура, те разкриват без свян красивите извивки на на женския гръб.

Моментът на изненада си е решаващ и в света на модата. Едва ли има по вълнуващо и събуждащо фантазиите решение от това на разголения гръб. А, за да подкрепя това твърдение, включих в галерия онези звезди, които са сред любимките на мъжете, и които очевидно знаят как да играят умно.

Не е нужно да бъдете с дълга рокля, но, ако заложите на къс вариант или на блуза с гол гръб, отивайки на бар с приятелки, ще сте с едни гърди напред в надпреварата. Очарователно е да го играете свенлива, докато седите на бара с гръб към „публиката“, събуждайки ловните инстинкти – съвсем като звезда от класически американски филм.

Звездите с голи гърбове

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE