С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

На високи токчета от сутрин до вечер – без болка

Тереза Восканян • 01.09.2019

Как да се разхождаме на високи токчета дълго и без болка?

На високи токчета от сутрин до вечер – без болка
 © iStock

Дори и да се разхождате на най-удобните си високи обувки накрая краката са изключително уморени, а много често и смазани от болка. И въпреки че скромните kitten heels са сред основните тенденции на сезона, малко вероятно е някоя от нас да се откаже от възможността да се похвали с новите 12-сантиметрови обувки. 

Ако все още лесно се уморявате от обувките си, то просто не сте знаели за тези три хитрини!

ЗАВЪРЖЕТЕ СИ ПАНДЕЛКА 

За да избегнете болка в ходилата причинена от високи токчета, вържете с тънка лента средния и безименен пръст. Там някъде има специален нерв, който се разделя на две части между пръстите на крака. Болката, която усещате идва от натиска върху тях (например телесно тегло, когато вървим върху петите си). Така,  "комбинирайки" тези два пръста, елиминирате напрежението на нервите, което ще ви накара да се чувствате комфортно и да танцувате цяла нощ. Опитайте!

16 модела обувки с HAUTE COUTURE гени

Назад Напред

СЛЕДЕТЕ ЗА ПОХОДКАТА

Важно е да не правите твърде широки крачки и да не бягате (въпреки, че знаем, че умеете). И внимавайте плавно да спускате и да стъпвате първо на петите после на пръстие. Логично е, разбира се! Не откриваме топлата вода с това! И все пак, според статистиката, най-често болката възниква именно поради факта, че не внимаваме как стъпваме. Така че, ако следвате основните принципи на добрата походка ще постигнете точния баланс и ще намалите натоварването.

Най-скъпите обувки в света

Назад Напред

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛЕН РАЗМЕР

Признайте, че по време на пазаруването няма нищо по-ужасяващо от това да откриете, че обувките, в които просто сте влюбени, не са вашият размер. Следователно, често се случва, да се поддадете на импулса и да си купите непасващи обувки. За назидателен пример ви даваме приказката за Пепеляшка - според средновековните легенди, оригиналната версия е много по-тежка, отколкото популярната. За да влязат в кристалната обувка, доведените сестри, естествено, скъсяват пръстите на краката си. Столетия по-късно, в преследването на красотата, мнозина успяват да съсипят краката си с обувки, които не са техен размер и то със сигурност не заради принцовете. Не забравяйте, че обувките винаги трябва да се купуват в следобедните часове и не се надявайте, че неудобният чифт в бъдеще ще пасне на крака ви с помощта на магическа пръчка.

Емблематични дизайнерски обувки

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE