С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

За природата и модата с Mango Committed 2019

07.06.2019

Испанският бранд с поредна колекция от рециклирани тъкани и устойчиви влакна

За природата и модата с Mango Committed 2019
 © Архив на марката

Едно от основните природни богатства, ВОДАТА, е неделима част от производството на тъкани за модната индустрия. Mango анализира нейния разход при производството на един от най-любимите на всички модни артикули, джинсите. Резултатите показват, че 90% от разхода на вода за всеки чифт от деним се дължат на производството на самия памук и на довършителните процеси. Затова фирмата стартира новата си колекция Mango Committed 2019 с ангажираност към опазване на околната среда.

© Архив на марката

Брандът въвежда технологията ECOWASH, разработена от компанията Jeanologia, която спомага за намаляване разхода на вода, енергия и химикали. Към създаването на тази колекция е включена и инициативата за устойчиво отглеждане и използване на по-добър памук (BCI) с намалена консумация на вода и химикали, което e и по-безопасно за здравето на работниците.

Моделите са вдъхновени от природата и са създадени с мисъл за нея, като са използвани 100% биоразградими влакна от дървесна целулоза без никакви токсични съединения. Да бъдем модерни, без да влияем негативно на околната среда, е напълно възможно. Вижте в галерията ни избрани модели от колекцията и се убедете сами.

Mango Committed – мода, която се грижи за околната среда

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE