Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Да се докоснем до норвежкото изкуство на танца!

Мария Георгиева • 18.10.2017

Норвежкият спектакъл THE REST IS SILENCE е първото представление от Международната програма „Мигриращото тяло“ през новия сезон на ДНК и e част от най-голямата европейска платформа ¨Aerowaves¨

Да се докоснем до норвежкото изкуство на танца!

Ново, но вълнуващо преживяване ни очаква на 21 октомври, когато можем да се докоснем до норвежкото изкуство на танца и театъра в ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс.

Норвежкото сърцераздирателно представление The Rest is Silence прекрачва границите на танца и театъра. Хореографката Хеге Хогенрюд ще ни пренесе в центъра на взаимоотношения между майка и дъщеря. Четирима танцьори физически реагират на гласа на британската актриса Кейт Пендри, която разказва фрагменти от травматично детство. Хеге Хогенрюд оформя спектакъл за отчаянието, без отчаяни. Тя създава напълно ново и невъобразимо преживяване.

През последните 5 години Хогенрюд е най-изявеният хореограф на спектакли за младата публика в Норвегия. The Rest is Silence е нoминиран за наградата на норвежката критика през 2016.

Спектакълът е посочен като един от ТОП 20 европейски танцови представления и бе представен по време на фестивала “Spring Forward“ на най-голямата европейска платформа за съвременен танц “Aerowaves”, който тази година се проведе в Дания, а през март 2018 ще се проведе в София.

Международната програма „Мигриращото тяло“ съществува от самото създаване на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. В рамките на целогодишната платформа гостуват чуждестранни спектакли на едни от най-интересните имена в европейски и световен контекст в областта на съвременния танц и пърформанс. Освен представления, програмата включва дискусии, разговори с публика и уъркшопове, насочени към българската професионална среда. Норвежкият спектакъл The Rest is Silence е първото заглавие от тазгодишното издание на „Мигриращото тяло“.

 


В новия брой

Модел и актриса в Ню Йорк, красивата Александра днес е бушмен в Намибия