С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Деян Донков и Иван Бърнев с премиера на "В очакване на Годо"

08.06.2016

Представлението ще се играе в Театър Азарян

Деян Донков и Иван Бърнев
Деян Донков и Иван Бърнев

Деян Донков влезе едновременно в ролята на актьор и на режисьор на новата постановка, която ще се изиграе предпремиерно в Театър Азарян - "В търсене на Годо". На сцената той ще си партнира с колегите си Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. 

Първото представление, което е по пиесата на Самюъл Бекет, ще се изиграе на 13 юни от 19:30 часа. Постановката е вдъхновена от огромното влияние, което работата и приятелството с  проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното присъствие на Деян Донков. 

"В очакване на Годо" е лично писмо до Крикор Азарян
"В очакване на Годо" е лично писмо до Крикор Азарян

„Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното. Казват, че и в най-тихите си спотаености, хората мислят в думи, независимо дали ги изричат или осъзнават. Театърът e история за силата на думите и за това, как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. Спектакълът „В очакване на Годо” е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа“, споделя драматургът и артистичен директор на Театър Азарян Яна Борисова.

Автор: Ирена Късметска


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE