С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Каним ви в „Къщата на гнева“

12.02.2015

Каква е любовта през погледа на осем жени?

Каним ви в „Къщата на гнева“

14 февруари е чудесна дата за премиера. На този ден ще се състои първото представление на новия спектакъл на Диана Добрева "Къщата на гнева" в театър "Възраждане". Датата на премиерата не е избрана случайно. В постановката се разказва за осем жени, които търсят своите отговори за свободата на човешката воля, както и пътят към щастието, чиято неизменна и задължителна съставка е любовта. Любовта като копнеж и мираж присъства най-осезаемо в цялото представление и в същото време е забраненият плод, заради който се погубват животи.

Диана Добрева посвещава „Къщата на гнева“ на своята майка, актрисата Елизабет Карагеоргиева. Преди да си отиде преди 5 години, Елизабет Карагеоргиева е играла на сцената на театър „Възраждане“ в продължение на 15 години. В драматизацията на новия спектакъл са използвани пиесата „Домът на Бернарда Алба” и стихове на Федерико Гарсия Лорка, както и поеми от Рафаел Алберти, Мигел Ернандес, Диана Добрева.

В ролята на осемте жени се превъплъщават Георги Златарев, Жана Рашева, Ивет Радулова, Донка Аврамова, Николина Янчева, Филипа Балдева, Лиляна Шомова и Яна Кузова. Техният малък ангел е Алесия Балдева.

Къщата на гнева” е една история:

за неистовия стремеж на човека към свободата, към бреговете на непознати морета,

за смисъла, когато ти се отнеме – да обичаш и да бъдеш обичан,

за любовта като възможен сън и невъзможен живот,

за диктатурата и бунта на свободната воля,

за гнева, роден в самота...

Диана Добрева


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE