С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Когато климатичната инсталация се превърне в пространство за театър...

28.09.2018

Нестандартните места в Младежки театър „Николай Бинев“ стават сцени за фестивала „Панаир на младите“

Когато климатичната инсталация се превърне в пространство за театър...

През ранната есен на 2018 г. Младежки театър ще вдъхне живот на 3 нетрадиционни пространства, като продуцира реализирането на проекти, избрани на конкурсен принцип след кандидатстване. Проектите трябва да се реализират в 3-те специфични локации в театъра, в рамките на 5-те дни на фестивала – от 1 до 5 октомври 2018 г.

SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон. Пространствата, в които се реализират проектите, са нестандартни и позволяват на публиката да се докосне до театъра по един нов и вълнуващ начин, надниквайки зад кулисите му и усещайки магията на театралното изкуство.

Единствено по време на фестивала недостъпните и потайни пространства в Младежки театър „Николай Бинев“ ще бъдат отворени за публиката, която ще има възможност да бъде част от едно нетрадиционно и незабравимо театрално изживяване.

Тази година пространствата, които сa избрани, са три, като едното се пази в тайна. Другите две са Климатичната инсталация, която подава въздух за цялата сграда, и Апартамента над касата на театъра.

Фестивалът се организира с подкрепата на Министерство на културата на Република България.


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът