С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Корейският дух завладява София

26.10.2015

Първото азиатско шоу аплодирано на Бродуей гостува с невербален пърформанс

Корейският дух завладява София

Утре две от най-известните съвременни артистични формации в Корея ще изнесат общ концерт в София. На 27 октомври 2015 в залата на "Рейнбоу Плаза" от 19 ч.музикантите от BULSECHUL и артистите на NANTA ще изненадат българската публика с поредното незабравимо шоу от културния афиш на азиатската страна.

BULSECHUL е музикална формация от седем традиционни струнни и духови инструмента - kayageum, geomungo tegeum, hegeum, adzheng, piri, барабан с форма на пясъчен часовник - janggu, и китара. Музиката, която създават идва от най-древната религия на полуострова - шаманизма и от корейския фолклор. Чрез предизвикателни импровизации на традиционните ритми и мелодии, Bulsechul успешно развива своя собствен музикален стил с ново и съвременно звучене. В творчеството на групата елементите на традиция и модерност, което провокира ново естетическо преживяване. Освен музика, групата ще предложи и танц от корейското нематериално културно наследство, както и танц с маски.

А веднага след тях на сцената ще демонстрират специфичен невербален пърформансартистите на NANTA. Популярни по цял свят, артистите готвачи превръщат сцената в кухня, а кухненските прибори в музикални инструменти. Езиковата бариера пада, за да се насладите пълноценно на историите, които атрактивните готвачи ще разкажат. Те екзалтират публиката с акробатични готварски умения, изненадваща брачна церемония с участието на публиката и предизвикателно приготвяне на корейски кнедли.

От дебюта си през 1997 г до днес Nanta продължава да бъде един от най-популярните шоу проекти в Корея, привличайки най-голям брой зрители в историята на корейския театър. Nanta е и първото азиатско шоу, аплодирано на Бродуей. Със своите представления 365 дни в годината, Нанта е посетена от 1 милион чуждестранни зрители в Корея, а по време на световното си турне на сцените в 51 страни, в 289 населени места, привлича повече от 2 милиона души. Ролите също са разпределени атрактивно в това шоу - Де-хи Куон е главен котвач, Хи-джин Юн е горещия сос, Джун Ким е секси момче, а Сеюнг-хак Шин - племенник.

Вторник, 27 октомври 2015 г. от 19 ч. в залата на "Рейнбоу Плаза". Вход свободен до изчерпване на местата.

Музикантите от BULSECHUL и артистите на NANTA

Назад Напред

Автор Люба Вангелова


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE