С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

„Ромео и Жулиета“ идват в България с Московския Сити Балет

17.11.2016

На 24-ти ноември световноизвестната трупа ще гостува в София

„Ромео и Жулиета“ идват в България с Московския Сити Балет

Известната по света трупа представя спектакъла „Ромео и Жулиета“ за първи път в България. Българската публика ще има възможност да преживеят удоволствието на красивия балетен спектакъл в София, Варна и Бургас.

Московския Сити Балет (Moscow City Ballet) ще изнесе първото си представление у нас на 24-ти ноември в зала 1 на НДК. Новият вариант на балета „Ромео и Жулиета“ по музика на Сергей Прокофиев е оригинална постановка на Виктор Викторович Смирнов-Голованов – основател на първата частна балетна трупа в Москва. През 1988 г. балет-майсторът, поставил забележителния спектакъл „Анна Каренина“ съвместно с Мая Плисецкая, е знаел на какво залага: нови идеи, талантлив и млад колектив... И постига успех, за който мечтае всеки балетен театър. Обичан от публиката, оценяван високо от критиката, търсен за световните сцени, на Московския сити балет никога не са липсвали предизвикателства и покани за световни сцени. Той просто следва пътя си – дългият път на голямото изкуство.

В България гостите от Москва ще танцуват и пред публиката още във Варна (26 ноември, ДКС) и в Бургас (27 ноември, Oперата). Билети могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM.


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът