Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

С кауза: театрално представление от незрязщи актьори

Димитрина Иванова • 20.10.2017

„Сянката на моята душа“ ще бъде поставена на голямата сцена на Народен театър „Иван Вазов“ с благотворителна цел

С кауза: театрално представление от незрязщи актьори

На изключителна визуална импресия на незрящите актьори от "Невиждан театър" ще имаме удоволствието да се насладим на 30 октомври от 19 часа в Народен театър „Иван Вазов“, а автор и режисьор е Велимир Велев. Импресия от сенки и светлина, образи, които оживяват чрез движението на телата и ръцете и всичко това само разчитайки на вътрешния „поглед“ и интуиция. Едно магическо представление, в което сенките дават израз на онова, което дори и ние зрящите не искаме да покажем, не искаме и да видим.

Представлението дава финал на тазгодишната кампания „Слънцето е за всичко“ на Сдружение „Пациентска организация „Глаукома“ и Институт за здравно образование за ранна диагностика на глаукома. Точно това заболяване причинява необратима слепота и навременното му откриване е от изключително значение. Събраните средства от представлението „Сянката на моята душа“ ще бъдат разпределени за издръжка на трупата незрящи актьори и за покупка на специализирана апаратура за ранна диагностика на глаукома.

Билети за постановката може да закупите на касата на Народен театър „Иван Вазов“, онлайн чрез сайта на театъра и на office@healthedu.com.

 


В новия брой

Анабел, внучката на Жан-Пол Белмондо позира за корицата на българското издание на сп. ELLE