С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Снежната кралица влиза в репертоара на Сатиричен театър

16.10.2017

Спектакълът по приказката на Ханс Кристиян Андерсен, в сценичен вариант е с премиера на 21-ви и 22-ри октомври

Снежната кралица влиза в репертоара на Сатиричен театър
 © press

Спектакълът „Снежната кралица“ от Евгений Шварц ще се състои в Камерна зала „Методи Андонов“.

Ролята на всеотдайната, борбена и любяща Герда е поверена на Анджелика Джамбазова, а Явор Вълканов е малкия Кай. Двамата са студенти в класа на проф. Стефан Данаилов. Екатерина Георгиева е властната и прекрасна Снежна кралица. В тази постановка младата актриса влиза и в още два, коренно различни образа – този на Враната и на Разбойник. Боян Арсов, познат на зрителите на Сатиричния театър от постановките „Щастливеца” и „Кради по-малко!” е Разказвача на приказката за Снежната кралица.

© press

Режисьорът на спектакъла Анастасия Събева е родена през 1991 година. Тя завършва специалност „Режисура за драматичен театър” в класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2014-та, като за пръв път поставя на сцената на Сатиричния театър.

Независимо, че е много млад режисьор, Анастасия Събева вече може да се похвали с достатъчно сериозен професионален опит. Тя е отличена със Специалната награда за „Полет в изкуството” на Фондация „Стоян Камбарев” за спектаклите „Женска управия” и „Антихрист” (2015) и Специална грамота на Друмевите театрални празници (2015) за постановката „Антихрист”.

© press

Постановката „Снежната кралица“ е с премиера на 21.10 от 11:30 ч. и 22.10 от 19:30 ч. на сцената на Камерна зала "Методи Андонов", Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Следващи дати са през ноември на 4-ти, 12-ти и 25.11 от 11:30 ч., а билети и резервации могат да се правят на касата на театъра.

© press


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България