С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

СПЕКТАКЪЛЪТ „ОСТРОВЪТ НА РОБИТЕ“ ЗА ПРЪВ ПЪТ НА БЪЛГАРСКА СЦЕНА

15.01.2018

Плевенският драматично-куклен театър гостува с „комедия дел арте“ на сцената на Народен театър „Иван Вазов“

СПЕКТАКЪЛЪТ „ОСТРОВЪТ НА РОБИТЕ“ ЗА ПРЪВ ПЪТ НА БЪЛГАРСКА СЦЕНА
 © press

На 17 януари 2018г. от 19:00ч. на голяма сцена в Народния театър ще гостува спектакълът  „Островът на робите “ от  Пиер дьо Мариво на плевенския ДКТ „Иван Радоев“

За пръв път пиесата на френския драматург Пиер дьо Мариво ще бъде представена пред българска публика. Режисьор на спектакъла е Васил Василев, а преводът е на Наташа Колевска.

„Островът на робите“  е едно пътешествие през театъра на образите, в който жанрът "комедия дел арте" (комедия на маските) се преплита от  ярка съвременна сценография в силно ефектна, динамична визия.

В тази модерна, цветна приказка,  актьорите разгръщат пълния си талант и потенциал в една сатирична история за свободата.

Въпросите, които се задават в „Островът на робите“  са едни от вечните въпроси , откъде започва свободата и къде свършва  робството. Героите на Мариво ще търсят редом със зрителите тези отговори.

Има ли излизане от островът на робите  и каква е цената да си силен или слаб,  да можеш да печелиш, но и да губиш, както и силата да простиш, са все въпроси, които търсят и днес своите отговори.

Ефектната сценография и костюми са дело на Константин Вълков,  хореография и пластика-Ина Гергинова

А смелият  актьорски дебют е на Адриан Филипов, Сергей Константинов, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Теодора Кулева, Йоана Кирчева.

 

© press


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени