С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

За скриването на истината като начин на живот

04.10.2017

Новата комедия на Viva Arte Theatre “ЛЪЖАТА”

За скриването на истината като начин на живот
 © press

Когато истината е неразличима от лъжата или обратното, най-добрият ти приятел се превръща в твой верен шпионин, а половинката ти - в обект на грандиозни подозрения.

В най-новата комедия на Viva Arte Theatre (съвместно с ДТ Адриана Будевска) „Лъжата“ участва Койна Русева в ролята на Алис, която е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и трябва да реши дали да го запази в тайна.

Асен Блатечки играе Пол – съпругът на Алис – който се опитва да я накара да си мълчи и дори ѝ доказва, че да лъжеш добре – е, това вече е истинско изкуство...

Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене? А може би и Алис се страхува да не бъде хваната в лъжа и създава сложни ситуации, от които тя да излезе невинна?

В интригите се включват и актьорите Милена Маркова (като Лоранс) и Стефан Иванов (в ролята на Мишел) и понасят зрителите във вихрушка от лъжи, полуистина и много смях!

"Лъжата" от Флориан Зелер

Назад Напред

Двете пиеси на автора Флориан Зелер – „Истината“ и „Лъжата“ са хит в Париж, Лондон и много други европейски столици. Интересен факт е, че „Лъжата“ се поставя за първи път в България от Viva Arte Theatre (съвместно с ДТ Адриана Будевска) и то в същия месец, в който е световната ѝ премиера на английски език.


КОЙНА РУСЕВА КАТО НА КИНО


Относно пиесата, Койна Русева споделя, "Пиесата е взета от живия живот – авторът е много сръчен, текстът е брилянтен, ситуациите са изключително житейски – мисля, че много хора ще се припознаят в тях". Към нейните думи се включва Милена Маркова, "В тази пиеса имаме честта да си партнираме актьори, които се познаваме отдавна, свикнали сме да работим заедно и да се забавляваме на сцената – това са важни факти, заради които винаги ни се получава и то прекрасно." 

Стефан Иванов казва за играта си в "Лъжата", "Изключително приятно ми беше да работя по изграждането на тази пиеса именно с тези колеги!". 

"Много хубава пиеса! Изключително много истини са казани в нея и то по много забавен начин.", обобщава Блатечки. 

Премиерата на пиесата е на 20 октомври 2017, 19ч., на открита сцена „Сълза и смях“

Билетите могат да се закупят на касата на открита сцена „Сълза и смях“ (ул. Г.С. Раковски 127) и онлайн.


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България