Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

За скриването на истината като начин на живот

04.10.2017

Новата комедия на Viva Arte Theatre “ЛЪЖАТА”

За скриването на истината като начин на живот
 © press

Когато истината е неразличима от лъжата или обратното, най-добрият ти приятел се превръща в твой верен шпионин, а половинката ти - в обект на грандиозни подозрения.

В най-новата комедия на Viva Arte Theatre (съвместно с ДТ Адриана Будевска) „Лъжата“ участва Койна Русева в ролята на Алис, която е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и трябва да реши дали да го запази в тайна.

Асен Блатечки играе Пол – съпругът на Алис – който се опитва да я накара да си мълчи и дори ѝ доказва, че да лъжеш добре – е, това вече е истинско изкуство...

Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене? А може би и Алис се страхува да не бъде хваната в лъжа и създава сложни ситуации, от които тя да излезе невинна?

В интригите се включват и актьорите Милена Маркова (като Лоранс) и Стефан Иванов (в ролята на Мишел) и понасят зрителите във вихрушка от лъжи, полуистина и много смях!

"Лъжата" от Флориан Зелер

Назад Напред

Двете пиеси на автора Флориан Зелер – „Истината“ и „Лъжата“ са хит в Париж, Лондон и много други европейски столици. Интересен факт е, че „Лъжата“ се поставя за първи път в България от Viva Arte Theatre (съвместно с ДТ Адриана Будевска) и то в същия месец, в който е световната ѝ премиера на английски език.


КОЙНА РУСЕВА КАТО НА КИНО


Относно пиесата, Койна Русева споделя, "Пиесата е взета от живия живот – авторът е много сръчен, текстът е брилянтен, ситуациите са изключително житейски – мисля, че много хора ще се припознаят в тях". Към нейните думи се включва Милена Маркова, "В тази пиеса имаме честта да си партнираме актьори, които се познаваме отдавна, свикнали сме да работим заедно и да се забавляваме на сцената – това са важни факти, заради които винаги ни се получава и то прекрасно." 

Стефан Иванов казва за играта си в "Лъжата", "Изключително приятно ми беше да работя по изграждането на тази пиеса именно с тези колеги!". 

"Много хубава пиеса! Изключително много истини са казани в нея и то по много забавен начин.", обобщава Блатечки. 

Премиерата на пиесата е на 20 октомври 2017, 19ч., на открита сцена „Сълза и смях“

Билетите могат да се закупят на касата на открита сцена „Сълза и смях“ (ул. Г.С. Раковски 127) и онлайн.


В новия брой

Топмоделът Анна Селезньова на корицата на ELLE