Преминете към основното съдържание

Какво мислят мъжете за...?

...за противопоставянето на роклята на костюма
Hilfiger F16, Tibi F16
Hilfiger F16, Tibi F16 © ImaxTree

Питаме силния пол какво мисли за противопоставянето на абсолютната женственост на роклята и (не)женствеността на костюма. И за да сме по-близо до истината, се подсигуряваме с четири гледни точки – на специалисти по визията, клубния живот и... хубавите жени, разбира се!

Любен Николов, коафьор:

Женствеността? О, тя има много лица! Няма значение дали сте облечена в рокля или в костюм – и двете визии носят своята женственост и сексапил. Оскъдното облекло невинаги е секси, напротив! Понякога то гранични с пошлостта. Затова всяка от вас трябва да внимава къде и с какво е облечена. Точно за това не бих определил нито една дреха като женствена или не, по-важно е да имате усета кое къде да облечете! Лично аз предпочитам да виждам жените облечени в костюм на работното място, но не защото съм от консервативните хора, които смятат за нередно да сте с рокля зад бюрото, а защото наистина това е по-добрият вариант да покажете изтънченост, елегантност и стил – три думи, които описват перфектно женствеността.

Стефан А. Щерев, актьор и тв водещ:

Преди да има много хора на света, е имало много време – така Изтокът описва дългата пауза между съзнаването за това, къде сме и кога ни се е случило всичко. Женското тяло неслучайно понася всяка форма – то навлиза в роклята с лекота и флирт по същия начин, както облича костюма. Женското тяло не губи своята неженственост, даже напротив, допълва я. То навлиза в строгостта и лекотата така, както времето влиза във всеки часовник. И обратно – мъжкото тяло в свободния полет на роклята се възприема като отклонение. Потопили сме часовника във водата и времето не се отмерва вече. Днес сякаш, след като има толкова дрехи на света, няма никакво време.

Костадин Кръстев-Коко, фотограф:

Противопоставянето в модата за мен е много интересен момент. Дори когато Коко Шанел прокарва панталона при дамите, се усеща, че това ще завладее гардероба им за много дълъг период и така до днес. Разбира се, женствеността не излиза от мода! Така, както виждаме и в новите колекции на дизайнерите и модните къщи, има от крайно женствено до силно изразени мъжки форми. Нека всяка жена избере своята визия през този сезон спрямо усещането си и настроенията около нея.

Лазар Кисьов, певец:

Харесвам силните жени, които не са държанки, сами изкарват парите си и са независими, но да се обличат като мъже – не мисля, че е много секси. Става ли дума за мода, женствеността според мен трябва да преобладава. Една жена с хубава, вееща се рокля, токчета и адекватни аксесоари винаги се забелязва от далече и някак си успява да играе по тънката струна на нас, мъжете.

Още по етикети

тенденции , мода
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser