С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Китайска авиокомпания облече екипажа си в haute couture униформи

Кристиан Пижов • 13.07.2017

На борда на самолета ще ви посрещнат усмихнати стюардеси, облечени с последната колекция на дизайнерката Lawrence Xu, която бе представена на Paris Couture Week 2017

Китайска авиокомпания облече екипажа си в haute couture униформи
 © Hainan Airlines

Рядко чуваме новини, които вкарват под общ знаменател авиокомпании и модни тенденции. За това огромно впечатление направи първата модна колаборация между китайската Hainan Airllines и дизайнерката Lawrence Xu.

Преди броени дни тя представи новата си колекция за сезон есен-зима, по време на Paris Couture Week. Оказава се, че някои от най-красивите модели са новите униформени облекла на стюардите и стюардесите на китайската авиокомпания. 

Вдъхновена от традиционната китайска рокля „Cheongsam“, униформата включва смесване на съвременните модни тенденции в западен стил и традиционните китайски артистични елементи, сред които и китайска митична птица. За разлика от дамската, мъжката версия на униформата е не чак толкова екстравагантна, а по-западна, с двойни палта и по-малки елементи от традиционната китайска култура.

© Hainan Airlines


„Сътрудничеството между Hainan Airlines и Lawrence Xu е водещо в индустрията. Не само създаваме нова униформа, но и показваме интернационализирания имидж на нашата авиокомпания. Особено по международните маршрути бихме искали да позволим на пътниците да знаят, че Китай е в крак с модата“, каза директорът на китайската авиокомпания.

 

 

 

 

 

A post shared by Hainan Airlines (@hainanairlines) on

 

 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE