С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пионерът на street style фотографията издава нова книга

12.09.2015

Скот Шуман прави крачка напред, но каква?

Пионерът на street style фотографията издава нова книга
 © Splash

Един от най-влиятелните фотографи в модната индустрия за трети път издава книга, в която събира творчеството си и обявява, че има намерение да се преквалифицира в дизайнер.

Първите 400 екземпляра от The Sartorialist X Scott Schuman вече се разпространяват във Великобритания, а някои от тях са подписани лично от автора. Ако сте в Лондон например, не пропускайте своя шанс, а за всички останали – очакваме края на октомври, за да станем притежатели на 511-те страници от третия том събрани снимки на Шуман.

Неговият сайт The Sartorialist стартира преди 10 години, а това е достатъчно дълъг период за интернет. Скот практически е един от първите, които започват да снимат гостите по време на седмиците на модата и заема съществено място в тази „ниша“ на фотографията.

Книгата с най-добрите фотографии на Скот Шуман е своеобразен край на един период в живота му и начало на следващ. След многобройните си пътешествия (най-вдъхновяващите според него са в Италия) фотографът ще смени сферата на дейност: „След 10 години изучаване на стила на другите хора, аз намерих доста отговори на собствените въпроси за модата. Усещам, че съм готов да конвертирам своите знания в нещо по-осезаемо.“ От следващата година той ще съсредоточи усилията си върху дизайна.

Скот Шуман в процес на работа
Скот Шуман в процес на работа © thesartorialist.com

Ето и някои от любимите ни кадри от сайта The Sartorialist.

Любими кадри от The Sartorialist

Назад Напред

Автор Люба Вангелова


В новия брой

Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България