С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Секси бельо от дърво?!

Мария Георгиева • 27.05.2018

Нишките от палмова дървесина се оказват по-меки от памук, чакаме да влязат в производство изкуствена кожа от медузи, протеиново влакно от дрожди...

Бельо на Do You Green, изработено от палмова дървесина
Бельо на Do You Green, изработено от палмова дървесина

Ако си мислите, че дървеното бельо е твърдо, грубо и некомфортно, в голяма заблуда сте! Звучи парадоксално и стряскащо, но всъщност нишките, направени от палмова дървесина, са по-меки от памук! И придобиват секси форми като тези в колекцията на Do You Green (doyougreen.com).

Бельо на Do You Green от палмова дървесина

Назад Напред

“Революционният процес на изработка на влакно от палмова дървесина е с мисъл за природата – на палмите са им нужни 50% по-малко водни ресурси, отколкото на насажденията от памук, за да се получи материя, която може да влезе в употреба“, казват създателите на марката.

През последните години модната индустрия влага големи усилия в разработката на технологии и материи за опазването на околната среда. Например протеиновото влакно, разработено от биохимици чрез използване на дрожди с ферментиращи захари. В търсене на заместители на естествената кожа пък се намират интересни алтернативи: изкуствени кожи, произведени от ананасови влакна, от водорасли от сушени плодове... Японският дизайнер Юрия Касао успя да разработи даже кожа от медузи! Но всички тези изобретения са все още в прототипна фаза.

Още за иновациите в модата четете в новия брой на сп. ELLE!

В юнския брой на сп. ELLE ви очакват вдъхновяващи истории
В юнския брой на сп. ELLE ви очакват вдъхновяващи истории


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE