Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Сламената чанта е новата мания на street style визиите

Люба Вангелова • 20.03.2017

Тя е знак за модерна визия, постигната с лекота и френски шик

Сламената чанта е новата мания на street style визиите
 © ImaxTree

Забелязали ли сте, че напоследък в социалните мрежи се забелязва изобилие от плетени чанти тип кошници. Освен това повечето луксозни модни марки ги лансираха в колекциите си за лято 2017. Чантите от слама или от материал, който наподобява слама са изключително популярни и сред street style визиите, които видяхме по време на изминалите седмици на модата.

Каква е причината за тази мания по чантите-кошници?

На пръв поглед те не изглеждат луксозни или удобни. Но принципът на приложението им е същият, както на клъча – еднакво добре изглежда както през деня, така и вечер. На първо време ще ви е трудно да осъзнаете как една сламена чанта може да изглежда адекватно вечер, но същия въпрос си задавахме преди време и за клъча: как един клъч може да изглежда адекватно през деня! Но плетената чанта има своите „нови“ форми и обеми. Освен това тази материя свързваме с ежедневието на французойките, които винаги са изпозлвали плетени кошници за пазар, в които слагат своите багети и цветя.

Това е като че ли основната модна асоциация с чантите-кошници – показват непринуден шик, сякаш той е характерен за ежедневните визии, които постигате с лекота.

В галерията може да видите няколко вдъхновяващи street style визии с чанта-кошница, които ще ви помогнат да започнете да планирате пролетните визии. 

Плетена чанта за лято 2017

Назад Напред


В новия брой

Модел и актриса в Ню Йорк, красивата Александра днес е бушмен в Намибия