С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3 невероятни причини да пиете зелен чай

15.09.2015

Тази напитка помага да запазите младостта си: вижте как!

3 невероятни причини да пиете зелен чай
 © iStock

Мислели ли сте си как многобройните кремове изглаждат фините бръчици, но и в същото време химикалите от тях попиват в кожата ни!? Има начин да запазите младежкия си вид с най-малко поражения върху кожата: зелен чай!

Само си помислете как японците са с най-голяма продължителност на живот, а в Япония са най-много съсредоточени столетниците. Според теорията за стареенето то се случва в резултат на химични реакции в клетките. Като част от тези реакции са токсините, генерирани от свободните радикали. Тези радикали увреждат здравите клетки, като изчерпват кислорода от тях и намаляват колагена, който играе жизнено важна роля за поддържането на еластичността. По-голям брой от тези свободни радикали карат кожата ни да изглажда като на възрастен човек. Свободните радикали се предизвикват от тютюнопушене, непълноценно хранене, алкохол, наркотици и други подобни навици. Зеленият чай има голяма концентрация на катехини и полифеноли – просто азано, това са антиоксидантите, които помагат за унищожаване на свободните радикали в организма ви.

Как влияе зеленият чай?

Забавя стареенето на клетките.

Според китайските учени мъжете, които консумират повече зелен чай, запазват младостта си много по-дълго в сравнение с тези, които не го правят. Антиоксидантите в зеления чай помага за запазването на кислорода в клетките.

Зеленият чай защитава коленете.

Мощните флавоноиди в зеления чай допринасят за ставите на коленете. Това съединение помага за запазване на колагена в хрущялите, който ако се изчерпи по-бързо, причинява артрит. Т.е. зеленият чай помага за предотвратяване на остеоартрита.

Помага за млада кожа.

Зеленият чай е отличен антиоксидант, който запазва влагата в кожата. Това може да я направи гладка и сияйна. Просто всеки път потапяйте памучен тампон в зеления чай и почиствайте с него кожата си.

Автор Люба Вангелова


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE